RHMZ upozorava na nepogode danas i sutra, na snazi narandžasti meteoalarm

Облаци ће донети обилне падавине, због чега је на снази наранџасти метеоаларм

Tokom poslepodneva, večeri i noći u većini krajeva Srbije očekuju se kratkotrajne vremenske nepogode praćene gradom, jakim ili olujnim vetrom i velikom količinom padavina. Danas i sutra na snazi narandžasto meteorološko upozorenje.

Republički hidrometeorološki zavod je zbog velike količine padavina, od 20 do 40 mm za 24 sata, izdao upozorenje na vremenske nepogode za danas i sutra.

Oblaci će doneti obilne padavine, zbog čega je na snazi narandžasti meteoalarm

Tokom današnjeg dana će biti promenljivo oblačno, a kiša i pljuskovi sa grmljavinom će tokom prepodneva biti lokalnog karaktera, dok će se intenzivirati posle podne najpre na zapadu i jugozapadu Srbije, a uveče i tokom noći u većini krajeva.

Očekuje se lokalna pojava vremenskih nepogoda sa obilnim pljuskovima i gradom. Duvaće slab i umeren severni i severoistočni vetar, a u zoni pljuskova ponegde jak i olujni.

Najniža temperatura od 12 do 16 stepeni, dok će se najviša temperatura kretati između 22 i 29 stepeni.

Prestanak padavina sutra tokom večeri i noći 

U sredu pretežno oblačno i nestabilno sa kišom, pljuskovima, grmljavinom i uslovima za nepogode sa obilnim pljuskovima, gradom i olujnim vetrom.

Prestanak padavina se posle podne i uveče očekuje na severu, a u toku noći i u zapadnim i centralnim delovima Srbije. Vetar umeren, severni i severozapadni, a u zoni pljuskova ponegde jak i olujni.

Najniža temperatura od 13 do 17, a najviša od 19 do 24 stepena.

Narandžasti meteoalarm biće na snazi danas i sutra.

To znači da su progozirane opasne vremenske pojave koje su takvog intenziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje, a građani treba da budu obazrivi, svesni rizika i redovno informisani o detaljima očekivanih meteoroloških uslova, kao i da prate savete nadležnih državnih službi.

IZVOR:RTS

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*