Ribolovci Titela organizovali pošumljavanje duž Tise

Фото: Садњу 150 младих врба помогла и Шумска управа Фото: приватна архива

TITEL: Blaga zima izmamila je mnoge meštane Titela da malo ranije krenu sa poljoprivrednim radovima i sadnjom sadnica, a tako je i mesno Udruženje sportskih ribolovaca “Karaš” ovih martovskih dana organizovalo pošumljavanje duž obale Tise.

Foto: Sadnju 150 mladih vrba pomogla i Šumska uprava Foto: privatna arhiva

Sadnja drveća počela je od poteza njihovog doma pod nazivom “Čarda”, mesta na kom se ribolovci okupljaju tokom njihovih aktivnosti, pa sve do nekadašnjeg restorana “Alas”, koji se nalazi u neposrednoj blizini gradske plaže.

Prema rečima predsednika Udruženja sportskih ribolovaca “Karaš” Jovana Vučkovića, akciji se odazvao veći broj članova Udruženja, ali i simpatizera ove vrste sporta.

– Zasađeno je 150 mladih sadnica vrbe uz stručnu pomoć Šumske uprave “Šumarija” iz Titela- rekao je Vučković.

Sva vredna zbivanja za dobrobit ovog mesta podržava i lokalna samouprava, te je tako bilo i ovaj put, a akciju je podržao i predsednik Opštine Titel Dragan Božić.

Vučković ističe da ih je akcija pokrenula da i u narednim mesecima budu vredni i nastave sa sličnim poduhvatima.

– Želimo da uredimo naše mesto da bude još bolje i lepše, kako za same meštane, tako i turiste rezervata netaknute prirode našeg brega i da spremno dočekamo turističku sezonu – istakao je Vučković. -Redovna godišnja skupština Udruženja sportskih ribolovaca održaće se danas sa početkom u 17 časova u našim prostorijama, te pozivam sve članove i simpatizere da prisustvuju.

IZVOR:DNEVNIK

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*