Rukovodstvo Krušika: Negativna kampanja nanosi štetu

BEOGRAD: Rukovodstvo holding korporacije „Krušik“ danas je ponovo ukazalo na štetu koja nastaje nastavkom iznošenja zlonamernih i neistinitih tvrdnji pojedinih medija i neodgovornih političara o poslovanju kompanije.

Rukovodstvo u saopštenju navodi da je Krušik ove godine ostvario proizvodnju u vrednosti od blizu 100 miliona USD, dok je vrednost izvoza iznosila 95 miliona USD. Navode i da korporacija redovno isplaćuje plate, poreze i doprinose, koji u proseku iznose 2,8 miliona USD mesečno.

Rukovodstvo, međutim, ukazuje da je „orkestrirana negativna medijska kampanja protiv HK Krušik u kojoj već godinu dana šire neistine domaći političari i mediji, kao i neke strukture susedne zemlje čije fabrike su direktni konturenti HK Krušik na svetskom tržištu, nanala štetu poslovanju i dovela do smanjenja tražnje za proizvodima naše korporacije na svetskom tržištu“.

Ističe se da je HK Krušik u poslednjem kvartalu ove godine, svestan pokušaja dela javnosti i pojedinaca da unište ne samo Krušik već kompletnu odbrambenu industrije Srbije, intenzivirao direktne kontakte sa postojećim i jednim brojem novih kupaca i dobavljača.

Cilj je povećanje obima novog ugovaranja i očuvanje i unapređenje stabilnosti proizvodnje, navodi se u saopštenju i dodaje da su dosadašnje najave ohrabrujuće što obećava zadržavanje nivoa uposlenosti, kao i povećanje u narednoj godini.

U saopštenju se navodi i da su nadzorni odbor, zajedno sa izvršnim odborom i širim rukovodstvom fabrike razmatrali sve moguće opcije za uspešno funkcionisanje fabrike u narednom periodu i da je predloženo više modela za efikasno i ekonomično poslovanje.

IZVOR:DNEVNIK

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*