Ružić: Još uvek nema zatvaranja škola, o zimskom raspustu odlučivaće krizni štab

FOTO:N1

Zasad nećemo zatvarati škole, rekao je ministar prosvete Branko Ružić i dodao da broj obolelih od kovida u Srbiji unosi nemir svima.

 

Ružić: Još uvek nema zatvaranja škola, o zimskom raspustu odlučivaće krizni štab

Foto: Screenshot
Kako je naveo, najvažnije je da se poštuju mere.
U intervujuu za nedeljno izdanje lista Alo, ministar prosvete je naglasio da škole trenutno nisu ozbiljnije mesto transmisije virusa pa, dokle god je moguće da se održi redovna nastava i obezbedimo neometan rad, tako će se i činiti.
Na pitanje šta će biti sa zimskim raspustom, Ružić je rekao da je odgovorna odluka na Kriznom štabu i da će svakako biti doneta u najboljem interesu za sve.
Ružić je rekao da je nova funkcija za njega izazov, jer „ste u poziciji da lično date barem skroman doprinos u minstarstvu koje je najvažnije za jedno društvo, koje teži i približava se idealu da bude moderno“.
„Ministarstvo prosvete vodi računa o budućnosti, o narednih 30, 40, 50 godina našeg društva… Politika, politike, političari, sve to je promenjlivo, ali prosveta, nauka i tehološki razvoj jesu konstanta i kičma razvoja i očuvanja vrednosnog sistema svakog društva, pa i našeg“, rekao je Ružić.
Autor: Tanjug

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*