RUŽIĆ: Ponosan na državnog sekretara

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić izjavio je da se ponosi humanim delom državnog sekretara Bojana Stevića, koji je juče pomogao jednom građaninu u nesreći, kao i da je tužno što su pojedinci odlučili da humanost i ljudskost zloupotrebe u političke svrhe.

Branko Ružić Foto: Beta/Saša Đorđević

Ružić je to rekao povodom izjave prvog čoveka Saveza za Srbiju u Lazarevcu Miloša Petkovića, koji je „lažno optužio“ Stevića da je „zataškao saobraćajnu nesreću“, iako snimci pokazuju da je potpuno suprotno učinio, saopšteno je iz ovog Ministarstva.

Kako navode snimci pokazuju da je, nakon što je prišao kolima mestu nesreće, Stević pritrčao i pružio prvu pomoć i pozvao kako hitnu pomoć, tako i saobraćajnu policiju. Peciznije govoreći, dodaje se u saopštenju, Stević je „čak svojom majicom obavio glavu nesrećnom čoveku“ kako bi zaustavio krvarenje dok pomoć ne stigne.

„Sama činjenica da nije prošao pored mesta nesreće, već zastao da pomogne i u tome se aktivno uključio, govori o njegovom karakteru i odnosu prema građanima. Takve stvari se ne mogu lažirati“, rekao je Ružić i dodao da se samo može ponositi njime.

IZVOR DANAS

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*