Ružić u Kragujevcu: Rekonstruisan most preko Lepenice, podrška iz Fonda za lokal

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić prisustvovao je danas otvaranju rekonstruisanog Kamenog mosta preko Lepenice u Kragujevcu, za koji je Ministarstvo iz Fonda za lokal opredelilo 10 miliona dinara.

“Veliko je zadovoljstvo biti u Kragujevcu povodom završetka sanacije mosta koji je simbol i kulturno dobro Kragujevca. Pre izvođenja radova na sanaciji most je, sa aspekta stabilnosti, sigurnosti i funkcionalnosti bio ugoržen i oštećen, pa mu je nosivost bila smanjena, a saobraćaj ograničen”, rekao je ministar Ružić.

On je dodao da je Gradska uprava uvidela potrebu da se ovaj most obnovi, izradila potrebnu projektno-tehničku dokumentaciju, a s obzirom da je most pod zaštitom Zavoda za zaštitu spomenika kulture, obezbedila  potrebnu saglasnost.

“Iskoristio bih priliku da pohvalim upravu Kragujevca koja je veoma brzo i efikasno realizovala projekat, ali i izvođača radova koji je u roku završio radove”, rekao je ministar.

Ovaj most je prvi armirano-betonski most u Srbiji. Izgradnja ovog mosta je počela u mesecu maju 1921. godine, a završen je dve godine kasnije.

Ministar Ružić je podsetio i da je ove godine iz Fonda za lokal podržano 77 projekta sa ukupno oko 490 miliona dinara.

Beograd,

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*