Šabac: Uskoro će proraditi nova ambulanta u Jevremovcu u kojoj će 2.500 pacijenata od nove godine imati bolje uslove za lečenje

Na mestu na kom je pre dve godine bilo blato, sada je nova jevremovačka ambulanta u kojoj će 2.500 pacijenata od nove godine imati bolje uslove za lečenje.

Foto: sabac.rs

Kada je 2017. godine u Jevremovcu prvi put bilo organizovano direktno odlučivanje o trošenju novca od poreza na imovinu koji je prikupljen u ovoj mesnoj zajednici, meštani su se ujedinili oko predloga da se izgradi ambulanta. Ono što su oni odlučili, Grad je sproveo.

Nova zgrada za ambulantu biće završena do kraja decembra, a stare prostorije postaće deo vrtića i otvoriće se novi prostor za 36 mališana iz ovog naselja. Prigradsko naselje Jevremovac ima oko pet hiljada žitelja, i za ovo vreme poprimilo brojne atribute urbane sredine.

– Ostvarena je dugogodišnja želja svih meštana Jevremovca, za koju su se opredelili na referendumu. Jedino u Šapcu građani mogu slobodno da odlučuju šta je za njih najvažnije. Meštani su glasali za taj predlog jer je njima to bilo najvažnije i sada se realizuje, baš kao što su i u drugim mesnim zajednicama realizovani izglasani projekti. Sada ulazimo u novi krug. Novo direktno odlučivanje o trošenju novca od poreza na imovinu će biti osmog decembra u 60 mesnih zajednica. Više od 100.000 naših Šapčana mogu slobodno da odlučuju o preko 200 miliona dinara, rekao je gradonačelnik Nebojša Zelenović prilikom obilaska završnih radova i pozvao građane da učestvuju na narednom referendumu.

On je dodao da ukoliko gradske vlasti ne žele da čuju od meštana šta je važno da se uradi u sredinama u kojima žive, meštani neće ni želeti tu da ostanu.

– Ja ih pozivam da se uključe, da se upišu u spisak učesnika za izjašnjavanje i da zajedno menjamo grad, da zajedno unapređujemo uslove u kojim živimo, da zajedno radimo dobre stvari. Tome politika služi, tome služi ovaj proces i mi moramo da uključimo građane u najvažnije projekte. Ako ne čujemo šta građani misle onda oni neće hteti tu da žive, oni će birati druga i srećnija mesta za život. Mi želimo da Srbiju učinimo srećnom i da grad Šabac bude dobar primer za to, zaključio je gradonačelnik.

Milan Vasić, predsednik Mesne zajednice „Jevremovac“, najavio je predloge za naredno odlučivanje koje će biti organizovano osmog decembra. U narednom referendumu građani svih mesnih zajednica odlučivaće o projektima vrednim 214 miliona dinara.

– Ponosan sam na svoje meštane koji su glasali za predlog mesne zajednice na prethodna dva referenduma da se u Jevremovcu uradi nova ambulanta. Kao što vidite, prisustvujemo završnim radovima. Ponosan sam na svoje sugrađane zato što učestvuju u svim akcijama koje organizujemo u Jevremovcu kao što su „dva na dinar“ akcije. Tri ulice smo asfaltirali u prethodnom periodu. Spojili smo Jevremovac i Letnjikovac asfaltirajući lokalni put, rekao je Vasić i dodao da je ponosan na sugrađane i što su inicirali i jedan veliki projekat koji će se desiti u Jevremovcu na proleće, a to je vakuumska kanalizacija koja treba da omogući da se 700 domaćinstava priključi na kanalizaciju.

– Najavljujem i novo direktno odlučivanje koje će biti organizovano kako u Jevremovcu tako i u ostalih 60 mesnih zajednica osmog decembra. Predlozi za naredno odlučivanje su da se završi uređenje centra Jevremovca, da se postavi behaton, urede biciklističke staze i saobraćajnica, a sledeći predlog je uređenje groblja. Pozivam sve da učestvuju, kazao je Vasić.

Intervencije i šalter bile jedna prostorija

Doktorka Ana Petrović, koja radi u ambulanti u Jevremovcu, objasnila je da su prostorije postojeće ambulante male i neuslovne. „Ovo je stara ambulanta u Jevremovcu, u nju dolazi oko 2.500 pacijenata i u principu je neuslovna i mala jer su intervencije i šalter bile jedna prostorija, dok je ordinacija nešto malo veća. Svi se radujemo novoj ambulanti jer će biti više prostora, biće bolji uslovi za rad i moći ćemo adekvatnije i bolje da se približimo građanima i da pregledamo pacijente“, istakla je doktorka Petrović.

Projekat „Razvoj Šapca po meri građana” se realizuje uz pomoć sredstava iz budžeta Grada Šapca. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

izvor: DANAS

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*