Šapić izbran za potpredsednika Glavnog odbora SNS

(Foto Tanjug)

Na sednici Glavnog odbora SNS Aleksandar Šapić izabran je za potpredsednika GO stranke, saopštio je danas nakon sednice potpredsednik GO SNS Miloš Vučević.

Prethodno je GO doneo odluku o ujedinjenju sa SPAS-om.

„SNS je time dobio novu snagu i energiju i pokazala širinu i odgovornost sa ovim odlukama, kao i da SNS nema problem da prihvati sve koji žele da se uključe u tim koji treba da osnaži i povede Srbiju u pravcu napretka, ekonomskog i svakog drugog”, rekao je Vučević novinarima.

Izrazio je uverenje da će građanima moći da pokažu zašto su doneli odluku o ujedinjenju SNS i SPAS i kakav će kvalitet doneti.

„Šapić i ja se znamo iz nekog ranijeg perioda i srećan sam što je danas sa nama. Želim dobrodošlicu njemu i njegovim kolegama, i čestitam na izboru za potpredsednika GO SNS”, rekao je Vučević, prenosi Tanjug.

Šapić: SNS shvatila da postoji zbog Srbije a ne da Srbija postoji zbog nje

Novoizabrani potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Šapić izjavio je posle današnjeg formalnog ujedinjenja Srpskog patriotskog saveza (SPAS) i SNS da je Srpska napredna stranka „shvatila da postoji zbog Srbije a ne da Srbija postoji zbog nje”. „To ne sme nikada da se zaboravi”, rekao je Šapić odgovarajući na pitanja novinara posle sednice Glavnog odbora SNS.

On je kazao da je svestan odgovornosti funkcije u organizaciji koja po njegovim rečima, ima „ogromnu odgovornost za vođenje Srbije”.

„Trudiću se da učinim koliko god je moguće da SNS našim ulaskom postane bolja a verujem da će i stranka učiniti da i mi budemo bolji. Pokušaću da opravdam to poverenje svojim radom i verujem da će naša država i narod od toga da oseti neku korist”, kazao je novi potpredsednik Glavnog odbora SNS, navodi Beta.

Ocenio je da se SNS danas nije ista organizacija kao kada je pre 13 godina osnovana.

„Srpska napredna stranka se stalno menjala ali je još Vinston Čerčil rekao da ako želite da stalno budete isti, morate uvek da se menjate. Ako želite da budete onaj koji donosi napredak, morate stalno da se ažurirate i da se menjate”, kazao je Šapić.

Upitan da li će biti kandidat za poverenika SNS u Beogradu posle ostavke dosadašnjeg predsednika beogradskih naprednjaka Nebojše Stefanovića, Šapić je rekao da će Predsedništvo Srpske napredne stranke u narednom periodu odlučiti da li će poverenik ili tim ljudi voditi računa o beogradskom odboru.

„Ja ću se time svakako baviti ali neću biti jedini jer je gradska organizacija ogromna i iziskuje veliko angažovanje ljudi. U svakom slučaju, daću svoj doprinos jer sam i političko ime stekao baveći se politikom u Beogradu”, dodao je Šapić.

 

 

IZVOR:POLITIKA

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*