Sastanak sa komandantom Kfora

 

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović sastao se danas u Beogradu sa komandantom Kfora general-majorom Ferencom Kajarijem.
Ovo je prvi susret načelnika Generalštaba Vojske Srbije sa novopostavljenim komandantom Kfora, koji je dužnost preuzeo u oktobru ove godine.
General Mojsilović je čestitao generalu Kajariju postavljenje na ovu odgovornu dužnost i naglasio da se od Kfora, kao jedinog legitimnog bezbednosnog aktera na Kosovu i Metohiji u skladu sa Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti UN i Vojnotehničkim sporazumom, očekuje da stvori uslove za bezbedan i miran život stanovništva na celokupnom prostoru pokrajine.
Tokom sastanka razgovaralo se i o aktuelnoj bezbednosnoj situaciji na Kosovu i Metohiji i aktivnostima koje se preduzimaju radi praćenja situacije na terenu i očuvanja i unapređenja bezbednosti na tom prostoru. U razgovoru je istaknut značaj direktnih kontakata na svim nivoima između Vojske Srbije i Kfora za stabilnu bezbednosnu situaciju u pokrajini, a posebno u zahvatu administrativne linije prema Kosovu i Metohiji.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*