Šećerani u Crvenki zabranjeno da ispušta vodu u Veliki bački kanal zbog pomora ribe

Foto: M.V. (arhivska fotografiaj)

Opštinska inspekcija za zaštitu životne sredine u Kuli zabranila je Šećerani u Crvenki ispuštanja otpadnih voda, prenosi RTV.

Foto: M.V. (arhivska fotografiaj)

Sumnja se da je ta fabrika odgovorna za zagadjenje Velikog bačkog kanala u čijem je delu kod Srbobrana i Bečeja od 2. novembra uginulo više od tri tone ribe.

Zagađena voda narednih dana mogla bi da završi u Tisi, upozorava RTV.

„Epilog je da i dalje imamo uginulu ribu, da se zagadjenje pomera nizvodno, da je kulminacija sada kod Bečeja i da ta voda sada polako izlazi put reke Tise“, rekao je direktor Vode Vojvodine Slavko Vrndžić.

Kako je dodao, „preostalo nam je jedino da se nadamo da će Tisa, zbog svoje veličine, proći samanjim posledicama i da neće biti istog epiloga kao u Velikom Bačkom Kanalu, gde je zbog zagadjenja uginulo više od tri tone ribe“.

„Našom kontrolom od pre deset dana je utvrdjeno da se ne poštuje taj projekat studije za koji je ona napravljena. Dat je na licu mesta usmeni nalog da se upale pumpe i da se prestane ispuštati otpadna voda… i u roku od tri dana je izdato i pisano rešenje sa istim nalogom“, izjavila je za RTV opštinski inspektor za zaštitu životne sredine Biljana Leopvac.

Ona je rekla da je i danas obavljena kontrola, kao i pre četiri-pet dana, i da je utvrdjeno da je šećerana prestala da ispušta otpadnu vodu u kanal.

IZVOR:DANAS

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*