Selaković: Izbori će biti 26. aprila

Илустрација: EPA (VALDRIN XHEMAJ)
BEOGRAD –

Generalni sekretar predsednika Srbije Aleksandra Vučića,Nikola Selaković,  potvrdio je da će lokalni i parlamentarni izbori biti održani 26. aprila.

Generalni sekretar predsednika Srbije Nikola Selaković izrazio je uverenje da će građani potvrditi apsolutni legitimitet izbora i kaže da iskustva onih koji su bojkotovali ranije izbore govore da se sada kaju.

Ilustracija: EPA (VALDRIN XHEMAJ)

On je gostujući na Prva tv rekao da svako ko se ozbiljno bavi politikom zna da su izbori prilika da se izmeri poverenje građana u pojedince, u ideje i programe koji se nude.

Za njega je, kaže, neozbiljno da određeni predstavnici opozicije konkurišu svojim idejama i političkim delovanjem pričom da eventualno sutra vode državu a ne žele da građanima daju čak ni priliku da o tome odlučuju na izborima.

„To je već pitanje za pojedince koji tako shvataju politiku. Za mene je to neozbiljno i neodgovorno“, rekao je Selaković.

Naveo je i da snižavanje cenzusa sa pet na tri odsto omogućuje da se demokratija sa ulice vrati u parlament, baš ono o čemu je govorio predsednik Aleksandar Vučić.

Smatra da je neozbiljno pripremati se za izbore mesec i po dana ili dva meseca pred izbore, i da se ozbiljni političari bave politikom sve vreme između dva izborna ciklusa, a oni veoma ozbiljniji i više o jednog izbornog ciklusa.

Naveo je da će se znati ko na izbore, a ko izlazi po tome ko bude predao liste.

„Aristotel je pre više od 2000 godina rekao da na Olimpijadi može da pobedi samo onaj ko na njoj i učestvuje. Preduslov da dođete u priliku da ostvarujete vaš politički program jeste da učestvujete na izborima kao ozbiljni i odgovorni ljudi“, poručio je Selaković.

IZVOR:RTV

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*