ZAVRŠEN „KUP GRADA NOVOG SADA 2020“ ZA MLAĐE KATEGORIJE

GRAD NOVI SAD
Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević prisustvovao je završnici fudbalskog takmičenja „Kup Grada Novog Sada 2020“ u Sportskoj hali  „Slana bara“ i tom prilikom uručio medalje pobednicima. Radi se o takmičenju za fudbalere mlađih kategorija, rođenih 2006, 2007, 2008 i 2009. godine. Oni su u Novi Sad došli iz Banja Luke, Tuzle, Pečuja, Segedina i Temišvara, koji su gradovi-prijatelji i pobratimi grada, a domaće ekipe su bile selekcija Grada Novog Sada i selekcija FK „Vojvodina“. Turnir koji se organizuje povodom Dana Grada Novog Sada je počeo 31. januara i u njemu je učestvovalo oko 400 dece.
GRAD NOVI SAD
-U okviru proslave 272. rođendana Novog Sada organizovan je i ovaj Turnir, pa deca i njihovi roditelji zaista mogu da uživaju u hali „Slana bara“. Fudbalski savez Grada Novog Sada i Grad su bili dobri domaćini i pokrili sve troškove. Cilj nam je da se obeležavanje Dana grada ne svede samo na jednu manifestaciju, već da se proširi na što više polja i da što više ljudi bude uključeno- naglasio je gradonačelnik Vučević.
Kako je naveo predsednik FSGNS Novak Kostrešević, Kup ima takmičarski karakter, a cilj takmičenja nije primarno pobeda, nego druženje i da mladi fudbaleri nauče da vole svoj  grad i neguju dobre odnose sa svojim vršnjacima iz prijateljskih gradova.
GRAD NOVI SAD
Takmičenje je održano na tri lokacije u Novom Sadu, i to na SC „Sajmište“, na terenu FK „Borac“ i u Sportskoj hali „Slana bara“. Drugoplasiranoj ekipi medalju je uručio član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin, dok su čelnici FSGNS dodelili medalje trećeplasiranima.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*