„Serbia Fashion Week” u Kini

Nakon dve godine učešća na najvećem sajmu kreativnosti u Aziji, organizatori modne manifestacije „Serbia Fashion Week ” dobili su poziv od Izvršnog odbora „Chengdu Creative Design Week”-a da svoje oktobarsko, 15. po redu izdanje, ponove u novembru u Čengduu, glavnom gradu kineske provincije Sičuan.

LOGO

Na konferencijskim video-sastancima obe strane istakle su spremnost da proširenjem saradnje pomognu razvoj modne industrije, ali i da Srbima, Kinezima, kao i celom svetu, posle pandemije predstave lepotu kreativnosti u punom sjaju.

Time je, kako saopštavaju, Nacionalna nedelja mode postala glavni partner „Chengdu Creative Design Week”-a. Kao peta najveća nedelja mode u Evropi i najveća u Istočnoj Evropi, „Serbia Fashion Week” će od 5. do 10. novembra imati čast da na revijama u Čengduu predstavi rad domaćih i inostranih kreatora.

Predsednica „Serbia Fashion Week”-a Svetlana Horvat s oduševljenjem je rekla da je višedecenijsko prijateljstvo između Kine i Srbije postavilo čvrst temelj za tu saradnju, čiji rezultat će biti održavanje prvog „Serbia Fashion Week China edition”-a. Ona je uverena u to da će Srpska nedelja mode, zajedno s „Chengdu Creative Design Week”-om u novembru doneti niz spektakularnih, kvalitetnih modnih revija.

Vanredno stanje pomerilo prolećno izdanje

Prolećno izdanje „Serbia Fashion Week-a” trebalo je da bude održano još u aprilu, ali je zbog vanrednog stanja odloženo, te će program biti realizoan od 26 do 28. juna u Novom Sadu. Ipak, zbog mera predostrožnosti i bezbednosti, ovoga puta ova manifestacija neće imati klasičan revijalni program.

IZVOR:DNEVNIK

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*