Severna Koreja: Bajden je besan pas, treba ga prebiti na smrt

EPA-EFE/JIM LO SCALZO
PJONGJANG –

Severna Koreja nazvala je bivšeg američkog potpredsednika Džoa Bajdena „besnim psom“ koga treba „štapom prebiti na smrt“, čime je nastavljena hajka na političke lidere koje ta zemlja smatra neprijateljski nastrojenima prema rukovodstvu u Pjongjangu, prenosi AP.

EPA-EFE/JIM LO SCALZO

U komentaru državne agencije KCNA, navodi se da je Bajden, koji učestvuje u trci za predsedničke izbore u SAD, „namotao žicu smeća protiv dostojanstva najviših severnokorejskih zvaničnika“, što, kako se ističe, zaslužuje nemilosrdnu kaznu.

Bajden se u tekstu pominje samo po prezimenu i to kao potpredsednik SAD u vreme Baraka Obame.

Severna Koreja je u maju Bajdena označila kao „budalu sa niskim koeficijentom inteligencije“, nakon što je on u jednom od govora nazvao lidera te zemlje Kim Džong Una tiraninom.

„Svako ko se usuđuje da okleveta dostojanstvo vrhovno vođstvo Demokratske narodne Republike Koreje nikada neće izbeći nemilosrdnu kaznu“, navodi severnokorejska agencija.

U tekstu se dodaje da „besni psi“ kao što je Bajden mogu da povrede mnogo ljudi, ako im se dozvoli da slobodno trče.

„Oni moraju da budu štapom prebijeni na smrt pre nego što bude kasno“, ističe KCNA.

AP navodi da nije jasno koji je od Bajdenovih komentara izazvao bes Severne Koreje.

Pjongjang često vređa strane lidere i političare zbog onoga što vidi kao klevetničke izjave o svojim liderima ili neprijateljsku politiku prema vladi, navodi AP.

Tako su žrtve rasističkih i seksističkih uvreda bili bivši američki predsednik Barak Obama i bivša predsednica Južne Koreje Park Geun Hje, prva žena na mestu lidera te zemlje.

Međutim, česte uvrede na račun Donalda Trampa, uključujući čuvenu ocenu o njegovoj senilnosti, pretvorile su se u pohvale, nakon što su njegovi diplomatski napori prema Kimu doveli do tri samita dvojice lidera, uključujući kratko rukovanje u demilitarizovanoj zoni između dve Koreje.

IZVOD:RTV

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*