Situacija u Trsteniku posle masovnih tegoba dece se smiruje

RTV
TRSTENIK –

Novih slučajeva dece sa simptomima trovanja iz trsteničkih obdaništa nije bilo, a očekuje se da šestoro mališana koji su zadržani na Dečijem odeljenju Opšte bolnice u Kruševcu budu otpušteni na kućno lečenje, pišu Novosti.

„Situacija se smirila, jer novih slučajeva nismo imali. Nije bilo javljanja Hitnoj službi niti Pedijatrijskom odeljenju“, kaže za taj list dr Radovan Popović, direktor Doma zdravlja „Dr Sava Stanojević“ u Trsteniku.

RTV

„Laboratorijski nalazi ukazuju na moguću stafilokoku, koja se najverovatnije, rastvorila prilikom konzumacije hrane. Ipak sačekaćemo da tačan uzrok daju stručnjaci, dodaje.

U Zavodu za javno zdravlje u Kruševcu očekuju da, nakon preliminarnih rezultata, definitivan uzrok trovanja trsteničke dece bude poznat početkom naredne nedelje.

Tada će se, navodi list, razjasniti da li su stomačne tegobe i povraćanje izazvani nekim toksinom ili bakterijom..

Laboratorijski nalazi briseva i uzoraka namirnica daće i odgovor na pitanje da li su se deca otrovala hranom, ili je uzrok loša higijena prostorija, ili nešto sasvim treće.

Tegobe kod dece i dela zaposlenih u predškolskoj ustanovi Biseri javile su se u utorak. Jednodnevna bolnička terapija dala je dobre rezultate i već u sredu svi mali pacijenti osećali su se dobro.

IZVOR:RTV

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*