Slovački privrednici zainteresovani da dođu u Srbiju

Ministarka privrede u Vladi Republike Srbije Anđelka Atanasković poručila je danas, nakon niza sastanaka koji su održani prvog dana službene posete Bratislavi, da su slovački privrednici zainteresovani da započnu ili prošire poslovanje u Srbiji.

Slovački privrednici zainteresovani da dođu u Srbiju

Atanasković je ovom prilikom predstavila privredni ambijent u Srbiji i pogodnosti koje su na raspolaganju domaćim i stranim investitorima.

Ona je navela da je to bila tema o kojoj se razgovaralo na radnom ručku sa slovačkim privrednicima.

Ministarka privrede se potom sastala, u Ambasadi Republike Srbije u Slovačkoj, sa slovačkim investitorima u Srbiji i predstavnicima Udruženja Srba u Slovačkoj.

Predstavila sam im koje mogućnosti imaju u Srbiji. Poznato je da smo na prvom mestu po položaju za investitore i po rastu BDP-a, rekla je ministarka privrede.

Ona je istakla da Srbija brine o svojim ljudima bilo gde da se nalaze.

Treba reći ljudima koliko je Srbija napredovala, koliko je uložila u svoju zemlju, koliko se infrastruktura promenila  i privredni ambijent, koliko idemo napred velikim koracima, napomenula je ona.

Delegacija Ministarstva privrede na čelu sa ministarkom Anđelkom Atanasković boraviće danas i sutra u službenoj poseti Bratislavi povodom održavanja Poslovnog foruma Slovačka – Srbija i 10. zasedanja Mešovite komisije za ekonomsku saradnju između Republike Srbije i Slovačke Republike, navodi se u saopštenju Ministarstva privrede.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*