Socijalistička partija Srpske i Pokret za Bijeljinu potpisali koalicioni sporazum

Foto: Ustupljena fotografija
Nakon današnjeg sastanka delegacija Socijalističke partije Srpske i Pokreta za Bijeljinu, predsednici dve partije, Goran Selak i Milenko Mitrović, potpisali su u Banjaluci Sporazum o zajedničkom političkom delovanju koji podrazumeva zajednički nastup na narednim Lokalnim i Opštim izborima.

– Socijalistička partija Srpske i Pokret za Bijeljinu već duži period sarađuju, a danas smo i ozvaničili našu saradnju i dogovorili zajedničko delovanje. PzB je ozbiljna regionalna partija, koja najbolje poznaje probleme građana Semberije i Bijeljine. Izuzetno sam zadovoljan što je SPS, nakon osnivanja novih odbora u Doboju, Šipovu, Istočnoj Ilidži i Jezeru, ovim sporazumom napravila krupan korak ka odličnom rezultatu na narednim Lokalnim izborima – izjavio je lider SPS-a Goran Selak.

Predsednik Pokreta za Bijeljinu Milenko Mitrović naglasio je da je važno što su obe partije međusobno prihvatile programske ciljeve i načela.

– Uvereni smo da nas na narednim Lokalnim i Opštim izborima očekuje veliki uspeh. Koalicija Pokret za Bijeljinu – SPS će delovati u interesu naroda, jer svima je nama cilj da Republika Srpska bude zemlja u kojoj narod ostaje da živi, radi i privređuje – izjavio je Mitrović.

Iz SPS-a, koja je parlamentarna u dvadeset i tri lokalne zajednice u Srpskoj, danas su tokom konferencije za medije naglasili da na narednim Lokalnim izborima očekuju ozbiljan rast.

– Naša politika je narodna, a naše političke želje se podudaraju sa željama i težnjama građana. Želimo doprineti izgradnji socijalno pravednog društva, želimo smanjiti cene osnovnih životnih namirnica, želimo prosperitet svakom našem čoveku. Pokret za Bijeljinu, na čelu sa gospodinom Mitrovićem, doprineće ostvarivanju naših politika. SPS jeste mlada partija, ali je i partija koja beleži konstantan rast i koja će u vremenu pred nama biti nezaobilazan faktor – zaključio je Selak nakon sastanka.

 

 

 

IZVOR:RTRS

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*