Soroš donirao novac za podršku Bajdenu u trci za predsednika SAD

Foto: Geti

Milijarder Džordž Soroš donirao je 28,3 miliona dolara za predsedničke izbore u SAD – novac je namenjen Džou Bajdenu, verovatnom kandidatu Demokratske stranke, u nastojanju da on pobedi Donalda Trampa u trci za Belu kuću.

Foto: Geti
Novac je doniran u trenutku kada su mnogi u Demokratskoj stranci SAD upozorili da u kampanji može ponestati novca, jer ekonomija posustaje, navodi portal „Politiko“.
Soroš se nada da će pandemija i ekonomska situacija uticati na birače pred novembarske izbore. Njegova fondacija uplatila je novac odboru „Vin džastisa“ i grupacijama koje rade u političkoj kampanji za pobedu Džoa Bajdena.
Soroš i drugi Bajdenovi donatori većinom su ultrabogati ljudi, koji se smatraju „levičarima“, a među njima je i i filmski reditelj i producent Stiven Spilberg.
Kako navodi „Politiko“, Soroš je u januaru i februaru ove godine donirao milione dolara agencijama koje pomažu Džou Bajdenu. Soroš je donirao velike svote novca i grupama koje grade političku moć među ženama, uključujući grupaciju koji vodi Sesil Ričards – poznata protivnica Donalda Trampa.
Ankete sprovedene tokom pandemije virusa korona u SAD pokazuju da većina Amerikanaca podržava Trampa.
Autor: Srna

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*