Srbija od nedelje ponovo na nemačkom spisku visokorizičnih zemalja

(foto Piksabej)

BERLIN– Nemačka će od nedelje, petog septembra, ponovo uvrstiti Srbiju u spisak zemalja visokog rizika od zaraze korona virusom, saopštio je danas berlinski Institut za javno zdravlje Robert Koh.

Na spisak, koji se redovno ažurira svake nedelje u skladu sa incidencom u pojedinim zemljama, pored Srbije će biti dodate i Albanija, Azerbejdžan, Gvatemala, Japan, Palestinska samouprava i Šri Lanka.

Time automatski stupa na snagu i upozorenje nemačkog ministarstva spoljnih poslova nemačkim građanima da od petog septembra izbegavaju sva turistička i ne nužno neophodna putovanja u Srbiju, prenosi Beta.

Istovremeno, građani koji su u periodu od deset dana pre ulaska u Nemačku boravili u nekoj od država sa spiska visokorizičnih, dužni su da se odmah po dolasku u Nemačku upute u desetodnevnu samoizolaciju.

Taj kućni karantin može biti prevremeno okončan ako preko za to predviđenog portala dostave potvrdu da su vakcinisani, da su preboleli kovid 19, ili negativni test na koronavirus, navodi se na sajtu nemačkog ministarstva unutrašnjih poslova.

 

 

 

IZVOR:POLITIKA

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*