Srbija pravovremeno i adekvatno reagovala na pandemiju

TANJUG

Ministar zdravlja u Vladi Republike Srbije Zlatibor Lončar razgovarao je danas putem video-linka sa generalnim direktorom Svetske zdravstvene organizacije za Evropu Hansom Klugeom o epidemiološkoj situaciji u našoj zemlji i Evropi, kao i o zajedničkim aktivnostima u narednom periodu.

TANJUG

Lončar je iskazao zahvalnost Klugeu na dosadašnjoj saradnji i podršci Srbiji, istakavši da koronavirus može biti pobeđen samo zajedničkim aktivnostima i saradnjom svih država Evrope jer virus ne poznaje granice i pogađa sve građane Starog kontinenta.

Direktor SZO je još jednom iskazao zahvalnost predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i ministru Lončaru na podršci i sprovođenju prioriteta dogovorenih na sastanku u februaru.

On je ukazao na to da je aktuelna epidemiološka situacija u Srbiji najbolja potvrda efikasne primene epidemioloških mera, te da je reakcija Srbije na drugi pik prvog talasa bila pravovremena i adekvatna i da preventivne mere daju dobre rezultate.

Kluge je uputio zvaničan poziv ministru zdravlja da bude predsedavajući konferenciji posvećenoj imunizaciji, kojoj će prisustvovati predstavnici 53 zemlje članice SZO za Evropu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*