Srbija protiv Japana startuje u finalu Dejvis kupa

Дејвис куп формат
MADRID –

Trećeg dana nadmetanja na finalnom turniru Dejvis kupa, koji se od ove godine održava u novom formatu, na teren teniske hale Magična kutija (Caja magica) u Madridu, jedne od ikona ovog sporta, izaći će i reprezentativci Srbije koji se sastaju sa Japanom u meču grupe A u kojoj je i Francuska.

Novi format nadmetanja podrazumeva učešće 18 ekipa na turniru. One su podeljene u šest grupa od po tri tima. U svakoj se igraju tri meča a uz pobednike grupa u četvrtfinale će i dve najbolje drugoplasirane ekipe. O plasmanu odlučuju osvojeni bodovi ali i set, gem i poen količnici. Novina, u odnosu na dosadašnja nadmetanja u Dejvis kupu je i to što se pojedinačni dueli igraju na dva dobijena seta.

Dejvis kup format

Reprezentacija Srbije je u Madridu već sedam dana a timu se pridružio i Novak Đoković pa se nastup iščekuje sa puno optimizma. Uz Novaka u timu su i Dušan Lajović, Filip Krajinović, Viktor Troicki i Janko Tipsarević a selektor je Nenad Zimonjić.

Inače u timu Srbije vlada veliki optimizam a svi su dobro raspoloženi i jedva čekaju da izađu na teren. Ko će igrati u singlovima a ko u dublovima znaće se sat vremena pre početak duela a prvi protiv Japana počinje u 11 časova. Naša zemlja je do sada protiv Japana igrala samo jednom i to 1931. kao Kraljevina Jugoslavija, kada je poražena sa 5:0.

U timu Japana nema najboljeg igrača Keija Nišikorija a u ekipi su : Yoshihito Nishioka, Yasutaka Uchiyama, Taro Daniel, Ben McLachlan i Yuichi Sugita.

U grupi u kojoj su Srbija i Japan je i Francuska koja je teže nego što se očekivalo u prvom duelu savladala Japan sa 2:1 u pobedama.

Srbija u narednom kolu u četvrtak od 11 časova pre podne u drugom meču grupe A igra protiv Francuske.

Srbija je 2010. osvojila Dejvis kup, a ove godine titulu brani reprezentacija Hrvatske.

Sastavi grupa:

A: Srbija, Japan, Francuska

B: Hrvatska, Španija, Rusija

C: Argentina, Čile, Nemačka

D: Belgija, Kolumbija, Australija

E: Kazahstan, Holandija, Velika Britanija

F: Italija, SAD, Kanada

IZVOR:RTV

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*