Srpska lista: Prištini i dalje prioritet postavljanje barijera Srbima

Srpska lista osudila je odluku prištinske vlasti da zabrani rukometašima iz Kuršumlije da uđu na Kosovo i Metohiju i odigraju utakmicu sa ekipom Mokre Gore.

U saopštenju dostavljenom medijima, Srpska lista navodi da je Prištini, i u vreme kada se ceo svet bori protiv kovida, prioritet da se Srbima postavljaju barijere i onemogućavaju normalan život.

„Dok se čitav svet bori sa pandemijom i posledicama koje ona ima po zdravstveni, finansijski, privredni sektor i celokupni život građana nekima u Prištini je ipak prioritet da se Srbima postavljaju barijere i onemogućava odvijanje normalnog života“, navodi Srpska lista.

Ističu da je zbog toga apsolutno neprihvatljiva odluka da se srpskoj omladini onemogućava da sa svojim vršnjacima igraju sportske mečeve i međusobno se takmiče.

„Jedan sportski meč kvalifikovati kao ‘pretnju političkoj i unutrašnjoj bezbednosti’ je neviđena glupost na koju bi morali da reaguju međunarodni predstavnici na KiM, koji se izdaju za čuvare ljudskih prava u sloboda“, ističe Srpska lista.

Ranije danas članovi Rukometnog kluba Kuršumlija vraćeni su sa administrativnog prelaza Merdare, gde je trebalo da odigraju utakmicu sa RK Mokra Gora.

 

IZVOR:RTS

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*