SRPSKE KOMPANIJE NA SAJMU U HANOVERU Ugovoren izvoz poljomehanizacije za milion evra

ILUSTRACIJA

Proizvođači poljoprivrednih mašina iz Srbije ugovorili su na Međunarodnom sajmu poljoprivredne mehanizacije „Agritechnica 2019“ u Hanoveru izvozne poslove vredne oko milion evra. Već prvih dana sajma, održanog od 10. do 16. novembra u Hanoveru, tri srpska izlagača su prodala četiri mašine, saopšteno je iz Privredne komore Srbije.

ILUSTRACIJA

Kompanije iz Srbije su tokom ove manifestacije imale skoro 500 sastanaka sa potencijalnim kupcima, a najviše zainteresovanih partnera je bilo iz Rusije, Nemačke, Italije, Francuske, Ujedinjenog Kraljevstva, ali i iz afričkih zemalja.

Nastup domaćih kompanija na sajmu „Agritechnica 2019“ organizovale su PKS i Razvojna agencija Srbije, sa ciljem podrške i promocije domaćih izvoznika u ovoj branši i jačanja internacionalizacije srpske privrede.

Inovativna tehnologija, kvalitet i konstantna edukacija proizvođača jesu prednosti po kojima se izdvajaju srpski proizvodjači u ovoj oblasti.

„Agritechnica“ je najveći međunarodni sajam u oblasti poljoprivredne mehanizacije, traktora i delova. Takođe, predstavlja jedan od najznačajnijih sajmova za proizvođače poljoprivredne mehanizacije u svetu, a održava se svake druge godine u Hanoveru. Ove godine na sajmu je izlagalo više od 2.900 kompanija iz 52 zemlje.

IZVOR:BLIC

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*