SRPSKI STUDENTI STIGLI U BEOGRAD Nakon haosa na protestima u Hong Kongu, roditelji konačno zagrlili svoju decu

Foto: N.N.

Roditelji studenta Mihaila Stojanovića, majka Dragana i otac Nenad, dočekali su svog sina na aerodromu „Nikola Tesla„.

Foto: N.N.

Sinoć posle 22 časa avion sa četvoro srpskih studenata Gradskog univerziteta iz Hong Konga sleteo je na beogradski aerodrom „Nikola Tesla“. Mladi naučnici su se vratili kući, pošto su antivladini protesti tokom vikenda dostigli vrhunac.

Roditelji studenta Mihaila Stojanovića, majka Dragana i otac Nenad, konačno su zagrlili svog sina posle drame koju je doživeo na Politehničkom fakultetu.

– Univerzitet je ovog vikenda izmestio studente u hotel u blizini aerdodroma kada su u kampusu isključena voda i struja. Profesor, koji je inače, naše gore list ih je okupio da svi budu tamo zajedno, što je za nas roditelje bila olakšavajuća okolnost – rekla je majka Dragana Stojanović uoči sletanja aviona, pišu „Novosti„.

I profesor sa Filozofskog fakulteta Saša Modret dočekao je povratak svog sina Luke.

– Krenuli su na put u pratnji policije, žao mi je studenata koji su svojim angažovanjem pokazali borbu za demokratiju. Bojim se da ovo neće na dobro da izađe po studente, i da ih očekuje represija. Mom sinu je ovo bio treći semestar. Žao mi je jer se taman lepo uklopio.

Anđela Bašić (20), koja je bila u grupom studenata iz Srbije evakuisanih posle nasilja na protestima u Hong Kongu, po povratku je poručila: „Situacija se popravlja. Fakultet počinje da se sređuje. Očekujemo da se za sledeći semestar stvore uslovi da se vratimo“.

Naša Ambasada u Hong Kongu platila je troškove puta studentima.

IZVOR:BLIC

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*