Srpski turisti koji lete u Grčku sleću u – karantin

(Фото Раде Крстинић)
(Foto Rade Krstinić)

ATINA – Kako su grčki mediji pisali još pre nekoliko dana, a prenosili naši mediji, svi putnici koji u ovu zemlju budu stizali avionom biće podeljeni u dve „bezbednosne grupe” – A i B, a putnike iz B grupe očekuju testiranje, karantin u trajanju od 24 sata, a ako neko bude pozitivan na korona virus, onda i dvonedeljna izolacija.

U A grupi su državljani Austrije, Bugarske, Nemačke, Danske, Švajcarske, Estonije, Irske, Islanda, Hrvatske, Kipra, Letonije, Lihtenštajna, Luksemburga, Malte, Norveške, Tajlanda, Mađarske i Poljske.

U grupi B su građani Albanije, Belgije, Francuske, Italije, Severne Makedonije, Holandije, Portugalije, Španije, Švedske, kao i drugih zemalja van EU, dakle i Srbije.

I ambasador Srbije u Atini Dušan Spasojević kaže da se na aerodromu u Atini za sada primenjuje praksa da se svi putnici testiraju, uz obavezu da budu u samoizolaciji 24 sata dok ne prime rezultat testa.

On je u telefonskom uključenju za TV Prva danas rekao da je za ulazak srpskih državljana otvoren atinski aerodrom, a da još nisu planirani letovi za aerodrom u Solunu, prenosi Tanjug.

IZVOR:POLITIKA

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*