Srpskim bokserima dve medalje na EP za mlade

BUDVA –

Srpski bokseri Stefan Camović i Almir Memić osvojili su bronzane medalje na Evropskom šampionatu za mlade u Budvi.

Na taj način nastavljen je trend odličnih rezultata mladih srpskih boksera, koji nekoliko poslednjih godina donose medalje sa velikih takmičenja.

„Drago mi je sto sam predstavljao Srbiju na ovako velikom takmičenju kao što je Evropsko prvenstvo. Boksovao sam prvi meč sa predstavnikom Letonije i dobio ga ubedljivo, odlukom sudija 5:0. Posle tog trijumfa pobedio sam domaćeg boksera takođe 5:0. Zaista sam spreman došao u Budvu i jedva sam čekao meč protiv Rusa, koji je bio glavni kandidat za zlatnu medalju“, izjavio je Camović.

boks, rukavice, za, boks

Pixabay

Ipak, u polufinalu je poražen rezultatom 3:2.

„Dao sam sve od sebe, ali nekad ne odlučujete samo vi. Na kraju meča odlukom sudija poražen sam 3:2, a svi koji su gledali meč preko interneta rekli su mi da sam bio bolji. Presudio je sudija iz Rumunije, koji je sve tri runde dao Rusu, što je prema drugim odlukama sudija bilo čudno. Pokazao sam da mogu da se nosim sa najtalentovanijim bokserima Evrope i ponosan se vraćam u Vrbas. Ova bronzana medalja za mene je kao zlatna i biće podstrek za moje dalje mečeve“, istakao je Camović i posebno se zahvalio na podršci svom treneru, selektoru Draganu Vasiljeviću „Durungi“, predsedniku saveza Nenadu Borovčaninu, kao i poznatom glumcu Milošu Bikoviću.

Za Almira Memića u Prijepolju kažu da se odavno nije pojavila takva bokserska nada.

„Na pripremama smo vrhunski trenirali, usavršili smo se fizički i tehnički, u čemu nam je pomogao selektor Vasiljević. Posle kvalifikacija maštao sam o medalji, do koje sam stigao ubedljivom pobedom protiv najjačeg reprezentativca Albanije – 5:0. U meču za finale, protivnik mi je bio iz Crne Gore. Bio je izjednačen meč, boksovao sam na njegovom terenu što je možda donelo prednost i pobedu domaćem bokseru. Idemo dalje, jedva čekam da nastavimo sa treninzima, nadam se da će i virus nestati sledeće godine i da ćemo imati još više uspeha“, poručio je Memić.

Osim medalja Camović i Memić obezbedili su finansijsku nagradu od Bokserskog saveza Srbije – po 240.000 dinara, plus će svaki bokser dobiti po 40.000 dinara za pobedu na šampionatu u Budvi.

Takođe, od 1. decembra kreće isplata stipendija u iznosima od po 30.000 svakom omladinskom prvaku države.

 

IZVOR:RTV

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*