Stefanović:Vojska Srbije uvek sa svojim narodom

Izjava potpredsednika Vlade i ministra odbrane dr Nebojše Stefanovića:

„Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije uvek su sa svojim narodom, kako u svim teškim trenucima, kao što je bio momenat u kome smo učestvovali u organizacionim pripremama za sahranu njegove svetosti patrijarha Irineja, tako i u svim drugim prilikama, zbog čega i jesmo jedna od institucija kojoj građani naše zemlje najviše veruju.

Gotovo je suvišno komentarisati današnje napade na pripadnike vojske koji su formirali počasne špalire i preneli kovčeg sa zemnim ostacima njegove svetosti. Oni pokazuje koliko malo autori ovog teksta razumeju povezanost vojske i naroda, baš kao i sami politički nalogodavci ovih napada na vojsku i Srpsku pravoslavnu crkvu.

Istovremeno, ne treba ni da podsećam da vojska u svom sastavu ima i glavnog vojnog sveštenika, glavnog vojnog kapelana i vojnog imama. Da jednaku pažnju, potpuno nepristrasno, poklanja svim veroispovestima i da maksimalno poštuje slobodu veroispovesti.

Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije biće i ubuduće uz svoje građane i izvršavaće sve zadatke koje naloži predsednik Srbije kojima pomažemo svom narodu u različitim situacijama i nalazimo se uz njega i u dobru i u zlu.“

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*