Stefanović: Očekujem da će vrlo brzo doći do razgovora Đukanovića i Vučića

Foto: Beta/ Emil Vas

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da očekuje će predsednik Srbije Aleksandar Vučić uskoro razgovarati sa crnogorskim predsednikom Milom Đukanovićem u cilju zaštite srpskog naroda u Crnoj Gori.

Foto: Beta/ Emil Vas

Stefanović je rekao za RTS da mu se ne svidja eskalacija sukoba u Crnoj Gori, kao i da očekuje da će do razgovora Đukanovića i Vučića vrlo brzo doći.

On je naveo da Srbija nije zadovoljna kako se razvija situacija, kao i da će čekati zvanične informacije u vezi sa prebijanjem mladića u centru Podgorice zbog zabrinutosti da je u pitanju etničko nasilje.

„Kada postoji jedna polomljena glava, jedan incident, nasilje na ulici i previše ostrašćenosti mora mnogo više da se radi, da se napravi napredak i smanje tenzije“, rekao je Stefanović.

Na pitanje da li su tačni navodi pojedinih medija da će BIA uputiti zvaničan zahtev Agenciji za nacionalnu bezbednost Crne Gore u vezi sa prebijanjem mladića , rekao je da ne može da govori o svim stvarima koje srpske službe preduzimaju, ali da Srbija uvek radi u cilju zaštite srpskog naroda i mira u regionu.

„Srbija će uvek saradjivati sa službama iz regiona u cilju zaštite srpskog naroda i smirivanja tenzija“, rekao je Stefanović.

Prema njegovim rečima, reakcije Srbije na dešavanja u Crnoj Gori su ozbiljne i pokazuje da niko iz Srbije ne želi da se nešto loše desi.

Kazao je da su na sinoćnjem sastanku državnog vrha Srbije razgovarali najviše o ekonomskim temama, jer je, kako je naveo, očuvanje mira i stabilnosti u regionu važno za dolazak investitora.

„Razgovarali smo najviše o posetama predsednika Srbije Aleksandra Vučića državama u regionu, on uskoro ide u Bosnu i Hercegovinu. Razgovarali smo i o inesticijama Srbije, novim radnim mestima van granica zemlje, izgradnji pruge Priština – Merdare“, rekao je Stefanović.

IZVOR:DANAS

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*