Stevan Lugonja: Iza nas je uspešna poslovna godina

„Izgradnjom novih parkirališta i rekonstrukcijom postojećih podižemo kvalitet parkiranja, koji će olakšati život građanima”, istakao je direktor JKP Parking servis Stevan Lugonja.
JKP Parking servis/Stevan Lugonja
Foto: JKP Parking servis/Stevan Lugonja

Mislili smo da će pandemija o kojoj smo pričali na kraju prošle godine u toku ove godine proći, međutim još radimo i živimo u osetljivom i nepredvidivom vremenu. Kako ocenjujete proteklu godinu?

„I u ovoj godini smo bili izloženi svim onim opasnostima i problemima koje donosi ova pandemija. Šta god da radite izloženi ste problemima koje ovaj virus izaziva, pa se ili bavite sprečavanjem ili posledicama onog što on nosi sa sobom. Kao i u prošloj godini, tako nam je i ove godine prioritet bio da sačuvamo zdravlje ljudi, jer sve se može zameniti osim ljudskog života, a ljudi su nam najjači i najvažniji resurs. I pored svega toga uspevamo da funkcionišemo najbolje što možemo, pa mogu reći da je iza nas uspešna poslovna godina”, rekao je direktor Lugonja.

Kraj godine doneo je i jedno lepo priznanje, naime dobili ste nagradu „Kapetan Miša Anastasijević”?

„Priznanje koje mi je dodeljeno nije samo moje, to je priznanje za sve moje saradnike, za „Parking servis”. Nagrada koja se dodeljuje za zapažene rezultate u privredi i društvenom stvaralaštvu u Srbiji i regionu dokaz je da smo uspeli da se nametnemo kao ozbiljno i odgovorno Preduzeće, Preduzeće koje je prisutno u oblasti parkiranja u 30 gradova i opština u Srbiji. Naša najveća nagrada je zadovoljstvo građana”, istakao je Lugonja.

Primećujemo kontinuiranu aktivnost Preduzeća na izgradnji i rekonstrukciji parkirališta u gradu…

„Raduje me da možemo da pričamo na tu temu, a još više što ovakvom aktivnošću, izgradnjom novih parkirališta i rekonstrukcijom postojećih, podižemo kvalitet parkiranja, koji će olakšati život građanima. Ovu godinu počeli smo izgradnjom parkirališta u Ulici dr Laze Stanojevića – uređen je parking prostor na kome ništa nije rađeno decenijama: izgrađeno je 60 novih parking mesta, asfaltirana nova saobraćajnica, obnovljena pešačka staza, uređene zelene površine, postavljeni su držači za bicikle i urađena je rampa za osobe sa invaliditetom. Uređenje parkinga na Bulevaru oslobođenja započeli smo u ranijem periodu i nastavili i ove godine, pa smo rekonstruisali 130 parking mesta, na neparnoj strani, od Bulevara kralja Petra Prvog do Ulice Pap Pavla. U toku su radovi na izgradnji parkirališta u Ulici Berislava Berića i na Bulevaru kralja Petra I, na broju 71. Radovima u Ulici Berislava Berića dobijamo 60 novih parking mesta, biće rekonstruisano 41 parking mesto, a osobama sa invaliditetom obezbedićemo 8 novih parking mesta. Radovima u ovoj ulici biće izgrađen novi trotoar na površini od 1.500 kvadratnih metara. Oni koji koriste bicikl kao alternativni prevoz dobiće 20 držača za bicikle. Kapacitet parkirališta na Bulevaru kralja Petra Prvog je 40 parking mesta, na kome će se nalaziti i parkiralište za bicikle kapaciteta 10 parking mesta. U toku izvođenja radova biće izgrađena i nova javna rasveta, kao i atmosferska kanalizacija. Uz ove velike radove pomenuo bih i rekonstrukciju parking prostora u ulicama Kosančić Ivana i Kraljevića Marka, a kod Instituta u Sremskoj Kamenici izgradili smo stazu za pešake, koja je bila neophodna kako bi građani koji se parkiraju na našem parkiralištu mogli bezbedno da dođu do Instituta. U toku ove godine obnovili smo vozni park vozilima koja će doprineti efikasnijem i bržem realizovanju zadataka i poslova koji su pred nama. Kupili smo kamion „kiper”, kao i kombinovana vozila ”DACIA DOKKER” i ”DACIA SANDERO N1”, dodao je Lugonja.

Da li možemo da očekujemo da će u narednom periodu doći do primene novog načina kontrole naplate parkiranja?

„U svemu što radimo i planiramo, a što je u vezi sa IT sektorom, moramo da vodimo računa da se to može primeniti i u drugim gradovima, tj. gradovima sa kojima sarađujemo i koji koriste naš sistem naplate parkiranja. Tako je i sa novim načinom primene kontrole plaćanja parkiranja. To je veoma kompleksan sistem. Sve to mora da funkcioniše i u drugim manjim gradovima i opštinama sa kojima sarađujemo. Reč je o nimalo jevtinom sistemu kontrole, koji mora biti prihvatljiv i isplativ i u tim sredinama. Očekujem da ćemo novi sistem kontrole parkiranja implementirati sledeće godine, vodeći računa o gradovima saradnicima. Saradnja sa velikim brojem gradova u Srbiji je poslovni uspeh, ali i naša obaveza i odgovornost, a cilj primene novog sistema je da olakša i ubrza rad kontrolora na terenu”, rekao je direktor JKP Parking servis.

Šta planirate za narednu, 2022. godinu?

„U toku naredne godine nastavićemo izgradnju parkirališta. Planiramo izvođenje radova u Ulici dr Ivana Ribara, na Bulevaru oslobođenja nastavljamo radove koje smo radili u etapama. Radićemo i parkiralište u Ulici Save Kovačevića. U toku je izgradnja nove „NS bajk” stanice, šesnaeste po redu, a u narednoj godini prilagodićemo i proširiti i ostale stanice, kako bismo u sistem za iznajmljivanje mogli uključiti i trotinete koji su sve popularniji i sve više predstavljaju realnost alternativnog prevoza po gradu. U procesu podizanja automobila u prekršaju vratićemo pokušaj uklanjanja, koji će doprineti jednostavnijem i efikasnijem funkcionisanju naše Službe za transport. Na kraju, želeo bih da svim vašim čitaocima poželim sve najbolje u Novoj godini, srećne predstojeće praznike sa željom da ih provedu u krugu svojih porodica”, ambiciozan je Stevan Lugonja.

 

 

IZVOR:DNEVNIK

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*