Zvaničnici čestitali Božić

Predsednica Vlade Ana Brnabić čestitala je Božić Njegovoj svetosti patrijarhu srpskom gospodinu Porfiriju, sveštenstvu SPC i svim vernicima koji slave po po julijanskom kalendaru.

„Iza nas je godina u kojoj smo se ponovo uverili da su ljubav, poštovanje, razumevanje i solidarnost najveće vrline koje nas pokreću i daju nam snagu da prebrodimo sve izazove“, piše u čestitki Brnabićeve.

„Neka ovaj Božić simboliše početak godine koja će svima nama doneti mir, stabilnost i prosperitet. Neka nam vera i ljubav budu putokazi i u najtežim vremenima“, navela je premijerka.

Predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić čestitao je Badnji dan svim građanima koji slave ovaj veliki praznik, kao i vernicima i SPC.

„Na dan kada čekamo praznik Hristovog rođenja, želim vam porodičnu i ličnu sreću, radost koju simbolizuje Božić i posvećenost najbližima. Neka Badnji dan protekne u miru, porodičnoj slozi i okupljanju sa najdražima, kao dan kada delimo najbolje što imamo sa onima kojima su nam u srcu“, navodi se u čestitki Dačića.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin uputio je, takođe, božićnu čestitku njegovoj svetosti patrijarhu srpskom gospodinu Porfiriju, sveštenstvu Srpske pravoslavne crkve i svim vernicima koji Božić proslavljaju po julijanskom kalendaru.

„Vama, sveštenstvu, monaštvu i vernicima od srca čestitam praznik rođenja Gospoda Isusa Hrista. Iskreno želim da praznik Hristovog rođenja među sve Srbe unese mir, spokoj, duhovnu snagu i slogu i u naše domove ljubav i radost“, ističe se u božićnoj čestitki ministra unutrašnjih poslova.

Ministar finansija Siniša Mali, uz želju da praznik svima donese zdravlje, sreću, kao i duhovno i materijalno blagostanje, čestitao je Božić, dan koji, naveo je, podseća na vrednosti koje vode ka boljem i srećnijem društvu, a pre svega na poštovanje, solidarnost i međusobno uvažavanje.

„Neka vas Božić blagoslovi sa zdravljem i srećom. Ta životna radost će vam dati snagu da se hrabro suočavate sa svim izazovima i da u njima pobeđujete. Samo u slozi i posvećeno možemo stvoriti bolje sutra i prosperitetniju Srbiju. Mir Božiji, Hristos se rodi“, naveo je Mali.

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković čestitao je Božić njegovoj svetosti patrijarhu Porfiriju episkopima, sveštenstvu, monaštvu i svim vernicima SPC, uz želju da praznični dani ispune naša srca i domove mirom, radošću i toplinom.

„Neka simbolika božićnih praznika, kada se slavi radost rađanja Hrista, u današnjim izazovnim vremenima nadahne u svakome mudrost i snagu da pronađe put spasenja u svim iskušenjima pred kojima se nađe! Uveren sam da će na ovom putu Vaše mudre reči osnažiti nacionalni duh jedinstva, solidarnosti i dobročinstva, kao i da će Vaša dela nastaviti da pružaju duhovni i moralni oslonac našem rodu u očuvanju srpskog nacionalnog identiteta“, poručio je Selaković.

Božić po julijanskom kalendaru čestitala je i ministarka državne uprave i lokalne samouprave Marija Obradović, uz želje da ga proslave u krugu svojih najbližih, u dobrom zdralju, miru i blagostanju.

„Ispratili smo godinu koja je bila jednako izazovna, kao i prethodna i u kojoj smo naučili koliko su zajednišvo, solidarnost, vera i jedinstvo značajni za naš narod. Neka nas najradosniji hrišćanski praznik podseti na važnost uzajamnog poštovanja, ljubavi i međusobne sloge, kako bismo dostojanstveno, s puno optimizma krenuli ka novim ciljevima“, navela je Obradovićeva.

Badnji dan i Božić vernicima je čestitala i ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević, uz želju da najradosniji praznik provedu u zdravlju, sreći i blagostanju.

„Praznik Hristovog rođenja treba sve da nas podstakne da ostanemo privrženi najvećim vrednostima – miru, ljubavi, toleranciji i međusobnom poštovanju“, navela je ministarka u čestitki.

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić, takođe, uputio je čestitku svim građanima koji slave Božić po julijanskom kalendaru.

„Ovaj poseban dan u godini i praznik treba da nas podseti koliko je važno voleti, razumeti, poštovati i praštati. Verujem da ćemo vođeni tim plemenitim osećanjima i emocijama lakše savladati sve svakodnevne izazove i teškoće. Čestitam vam Božić uz želju da ga provedete u dobrom zdravlju, okruženi onima koji vas vole i koje volite. Mir Božiji, Hristos se rodi“, naveo je Ružić.

I ministarka kulture i informisanja Maja Gojković čestitala je građanima naše zemlje Božić po julijanskom kalendaru, uz želju da ga proslave u miru, zdravlju i blagostanju.

„Neka duhovna snaga najradosnijeg hrišćanskog praznika bude snažan podsticaj da osnažimo vrline praštanja, tolerancije i međusobnog razumevanja, a poruke Božića da budu temelj svakog ličnog i sveukupnog društvenog uspeha i napretka. Neka Božić svaki dom ispuni toplinom, radošću i slogom. Mir Božiji, Hristos se rodi!“, piše u božićnoj čestitki ministarke kulture.

I ministar za brigu o selu Milan Krkobabić uputio je božićnu čestitku.

„Neka Božić, praznik rađanja, nade, ljubavi i pomirenja u sve domove donese sreću, slogu i blagostanje, posebno našim vrednim domaćinima i u najudaljenijim selima Srbije“, poručio je, između ostalog, ministar Krkobabić.

Vernicima je praznik čestitao i ombudsman Zoran Pašalić, uz želje da ih predstojeći praznici podsete i podstaknu na najveće ljudske vrline.

„Neka predstojeći božićni praznici probude duh solidarnosti i zajedništva, kako bismo i u novoj godini odgovorili na sve izazove i ostvarili svoje ciljeve, misleći pri tome i na druge. Želim da radost Božića ispuni sve domove toplinom i dobrotom, i da praznike proslavite u miru i blagostanju sa svojim najmilijima“, poručio je u čestitki zaštitnik građana.

Čestitka pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije pravoslavne veroispovesti povodom Božića

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović uputio je povodom Božića čestitku pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije pravoslavne veroispovesti u kojoj se kaže:

„Svim pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije koji slave dan rođenja Isusa Hrista po Julijanskom kalendaru upućujem srdačne čestitke.

U periodu za nama istrajno smo jačali odbrambene kapacitete naše otadžbine, očuvali mir i njenu stabilnost. Sa željom da nam najradosniji hrišćanski praznik da još veću snagu da se borimo za što snažniju Srbiju, čestitam vam Božić.

Želim vam da praznične dane provedete u zdravlju i radosti sa svojim najmilijima i da u vaše porodične domove donesu sreću i blagostanje.

MIR BOŽJI HRISTOS SE RODI! ”

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*