SUSRET SA MLADIMA REPUBLIKE SRPSKE I REPUBLIKE SRBIJE KOJI REALIZUJE UDRUŽENJE OMLADINA JAZASA NOVI SAD

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, ministar omladine i sporta Vanja Udovičić i ministarka porodice, omladine i sporta Republike Srpske Sonja Davidović pozdraviće  učesnike projekta “Susreti mladih Republike Srbije i Republike Srpske“ koji realizuje udruženje Omladina JAZAS Novi Sad.

“Susreti mladih“ se održavaju od 20. do 24. decembra u Srbiji, a oko 100 mladih će boraviti u Novom Sadu. Projekat je preduzet s ciljem da mladi dobiju priliku za interaktivno učenje, kreativni rad i umrežavanje kroz raznovrsne edukativne i sportsko-zabavne sadržaje, a treba da doprinese razvoju osećaja zajedništva. Mladi će učiti kako da se aktivno uključe u društvene procese i da steknu znanja i veštine koje će im u budućnosti pomoći da rade na poboljšanju sopstvenog položaja, ali i razvoja zajednica iz kojih dolaze.

Neke od tema kojima će se baviti u Novom Sadu su zajednički projekti civilnog društva u regionu, digitalni svet kao mesto povezivanja mladih, mobilnost kroz omladinske programe, kreativno prikupljanje sredstva i javni prostori-prostori za mlade.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*