Temeljne pripreme za najveću kobasicu

Фото: Дневник (Р. Хаџић)

TURIJA: Pripreme za jednu od najvećih gastro-turističkih manifestacija u Srbiji uveliko su u toku, a promotivna turneja čuvene „Kobasicijade” započeće u petak, 7. februara na somborskom Ćelavom trgu, od 8 do 16 sati.

Foto: Dnevnik (R. Hadžić)

Manifestaciju koja će se održati poslednjeg vikenda u februaru, organizatori će predstaviti i u Subotici, 14. februara, te u Novom Sadu 21 ovog meseca. Oni će prolaznicima nuditi da probaju autentičan proizvod, čuvenu „turinsku kobasicu”.

– Kobasicijada počinje u petak, 28. februara i traje do nedelje 1. marta kada ćemo ugostiti na desetine hiljada gostiju iz zemlje i inostranstva koji će Turiju posetiti u tri dana, koliko traje 36. po redu Kobasicijada – najavio je u ime Udruženja „Kobasicijada” Ranislav Stankov. -Dolaze i gosti iz regiona, ali nam pitanja kada će se održati manifestacija stižu iz cele Evrope, jer smo zahvaljujući pre svega dobrim kobasicama, ali i gostoprimstvu, poznati daleko izvan granica naše zemlje.

On ističe da će Turija i ove godine na najbolji način promovisati opštinu Srbobran, Vojvodinu i Srbiju. Organizatori iz Udruženja „Kobasicijada” planiraju da rekord još jednom pomere za čitav metar, te će najduža kobasica na svetu u komadu, ovaj put biti dugačka 2.036 metara. Ta divovska kobasica biće prezentovana u subotu, 29. februara.

Posetiocima će, kao i ranijih godina, biti ponuđene sveže suve i pečene kobasice po popularnim cenama.

IZVOR:DNEVNIK

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*