Tokom noći veliki pad temperature, danas na snazi narandžasti meteoalarm

Osetno hladnije i vetrovito, na severu sa kišom i susnežicom. U delovima Srbije danas će na snazi biti narandžasti meteoalarm.

Foto: Beta/Dragan Gojić

Maksimalna dnevna temperatura biće do osam stepeni.

Posle nekoliko prolećnih dana, najavljena promena vremena stigla je u utorak u Srbiju. Vetar je u Kaću nosio krovove, a u Beogradu rušio drveće.

Tokom noći između utorka i srede vremenske prilike će se dodatno pogoršati, a RHMZ je izdao upozorenje za olujni vetar i sneg.

Biće osetno hladnije i vetrovito sa jakim i olujnim severozapadnim vetrom.

RHMZ najavljuje mestimično stvaranje snežnog pokrivača visine od pet do 20 centimetara u centralnim i južnim delovima Srbije, a na planinama i više uz snežne nanose, dok će na severu padavine prestati.

Danas će na snazi biti narandžasti meteoalarm za područje zapadne, jugozapadne i jugoistočne Srbije, kao i na području Kosova i Metohije.

Kada je na snazi narandžasti meteoalarm, mogući su ozbiljni problemi u saobraćaju, transportu i drugim vidovima komunikacije.

Takođe, postoji rizik od grana koje se lome sa drveća, ali i potencijalna opasnost od uništenja krovova na zgradama, ozbiljno opterećenje dalekovoda i drugih objekata.

Od četvrtka će, prema najavama meteorologa, udari severozapadnog vetra biti u slabljenju.

izvor: DANAS

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*