Tramp čestitao Vučiću Dan državnosti

Танјуг
BEOGRAD –

Predsednik SAD Donald Tramp čestitao je predsedniku Srbije i srpskom narodu Dan državnosti, uz poruku da se raduje još bližem partnerstvu dve zemlje.

Ličnu čestitku američkog predsednika Vučiću je danas uručio ambasador SAD u Srbiji Entoni Godfri, objavljeno je na Instagram profilu „Budućnostsrbije“.

Tanjug

„Poštovani predsedniče, američki narod i ja lično upućujemo najtoplije čestitke Vama i srpskom narodu povodom proslave Dana državnosti, 15. februara“, navodi se u Trampovoj čestitki.

SAD i Srbija dele, piše predsednik SAD, zajedničku viziju vaše zemlje, viziju koja je zasnovana na produbljivanju regionalne saradnje, jačanju demokratskih institucija, mirnom rešavanju razlika među susedima i izgradnji bolje budućnosti za građane Srbije.

„Normalizacija odnosa sa Kosovom treba da ostane prioritet na putu evropskih integracija Srbije“, navodi Tramp.

Predsednik SAD takođe poručuje Vučiću:

„I ubuduće se možete osloniti na podršku SAD na putu ostvarenja vašeg cilja – članstva u EU, kao i u naporima u sprovođenju reformi koje ce biti neophodne kako biste do tog cilja stigli“, naveo je predsednik SAD.

Uz čestitke i želje za „radosnu proslavu Dana državnosti“, Tramp je dodao da se raduje još bližem partnerstvu Srbije i SAD.

Srbija obeležava Dan državnosti 15. februara.

IZVOR:RTV

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*