Tri funkcionera DF puštena iz pritvora, episkop Metodije na VMA

FOTO TANJUG/ MARIJA PETROVIC/ bk
PODGORICA/BEOGRAD –

Lideri Demokratskog fronta, Andrija Mandić i Milan Knežević, kao i poslanik Milun Zogović, jutros su pušteni iz pritvora, prenosi portal In4S.

Poslanici DF-a su uhapšeni u akciji policije u parlamentu, zbog protivljenja usvajanju Zakona o slobodi veroispovesti, koji, između ostalog, predviđa podržavljenje imovine Mitropolije crnogorsko primorske i još tri eparhije na teritoriji Crne Gore.

FOTO TANJUG/ MARIJA PETROVIC/ bk

Njima je bio određen pritvoru do 72 sata, bez obzira na činjenicu da im nije skinut poslanički imunitet, a delo za koje se terete nije zaprećena kazna preko pet godina.

Iz tih razloga, oni su se odlučili da započnu štrajk glađu u pritvoru, prenosi IN4S.

Episkop Metodije hospitalizovan na VMA

Episkop dioklijski Metodije koji je prošle noći uz druge građane pretučen na mostu na Đurđevića Tari u Crnoj Gori, hospitalizovan je na VMA u Beogradu, preneo je portal In4S pozivajući se na nezvanične izvore.

Postoji, naime, sumnja da je nakon preksinoćnjih događaja zadobio teže povrede unutrašnjih organa, s posledničnim unutrašnjim krvarenjem, naveo je portal.

Iako je vladika Metodije kazao da se oseća dobro i da ne osuđuje policajce i želi da se sačuva mir, on je ipak nakon dodatnih pregleda zadržan na Vojnomedicinskoj akademiji.

Portal je objavio i fotografije episkopa Metodija u bolničkom krevetu.

Do sukoba građana i policije došlo je tokom protesta u više gradova Crne Gore zbog usvajanja u crnogorskoj skupštini spornog Zakona o slobodi veoispovesti, za koji kritičari tvrde da je uperen protiv Srpske pravoslavne crkve i njene imovine u Crnoj Gori.

IZVOR:RTV

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*