Turistička putovanja kreću krajem juna

Foto: Pixabay

Turističke agencije počeće sa realizacijom ugovorenih turističkih putovanja prema većini država u kojima tradicionalno borave naši turisti krajem juna i početkom jula, saopštila je YUTA.

 

Foto: Pixabay

 

Na sednici u utorak, Upravni odbor YUTA je zaključio da su turističke agencije kadrovski i organizaciono spremne za realizaciju svih ugovorenih turističkih putovanja za predstojeću letnju sezonu.
„U skladu sa raspoloživim informacijama i očekivanim protokolima, turističke agencije informišu javnost da će otpočeti sa realizacijom ugovorenih turističkih putovanja prema većini država u kojima tradicionalno borave naši turisti krajem juna i početkom jula meseca“, kaže se u saopštenju.
Dodaje se da će agencije voditi računa o bezbednosti putnika i da će dodatno posvetiti pažnju što kvalitetnijoj realizaciji ugovorenih putovanja u skladu sa propisima.
„Organizatori putovanja će u svom radu striktno poštovati mere koje propisuju nadležne zdravstvene organizacije radi bezbednog putovanja i boravka naših turista u ugovorenim destinacijama“, kaže se u saopštenju.
U utorak je saopšteno da će granice između Srbije, Bugarske i Grčke biti otvorene 1. juna.
Bugarski premijer Bojko Borisov saopštio je, nakon video-sastanka četvorke koju čine Srbija, Grčka, Bugarska i Rumunija, da će putovanja između Bugarske i Srbije, kao i Bugarske i Grčke od 1. juna biti moguća bez karantina.
Kako je rekao, putnici će samo morati da popune bilateralnu deklaraciju da nemaju simptome virusa, da nisu bili u karantinu u svojoj zemlji, da se slažu da putuju na sopstvenu odgovornost i da ostave svoj kontakt telefon.
Autor: Tanjug

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*