Turski vojni konvoj prelazi granicu sa Sirijom i kreće se ka jugu Idliba

FILE - In this Jan. 28, 2018, file photo, Turkish troops take control of Bursayah hill, which separates the Kurdish-held enclave of Afrin from the Turkey-controlled town of Azaz, Syria. The violence raging once again in the northwestern province of Idlib, Syria's last rebel-held bastion, is putting Turkish-Russian relations to the test. (DHA-Depo Photos via AP, File)

Kolona se sastoji od 30 vojnih vozila

© DHA-Depo fotografije putem AP-a

TASS, 28. januara. Juče je turski vojni konvoj prešao granicu sa Sirijom preko kontrolnog punkta Kafr Lussein, koji se nalazi u severnoj sirijskoj provinciji Idlib i kreće se južno od regije. Ovo je izvestila televizija Al Arabiia , pozivajući se na „Sirijski centar za praćenje ljudskih prava“.

Prema kanalu, turski konvoj se sastoji od 30 vojnih vozila, uključujući 12 oklopnih vozila koja su prevozila materijal i tehničku opremu.

Ranije je TV kanal Al Maiadeen javio da su napredne jedinice sirijske vojske opkolile sa tri strane posmatračko mesto turske vojske u selu Maar Hattat južno od isturenog mesta Jebhat al-Nusra u Maaret Naamanu na jugoistoku provincije Idlib. 23. decembra blokirana je druga turska pošta na jugu provincije koja se nalazi u Sarmanu.

izvor: TASS

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*