U Vladivostoku je priveden japanski državljanin dok je pokušavao da nabavi tajne materijale

MOSCOW, RUSSIA - AUGUST 7, 2019: A view of the Main Building of the Russian Foreign Ministry from the roof of the Ritz Carlton Moscow Hotel. Valery Sharifulin/TASS Ðîññèÿ. Ìîñêâà. Âèä íà çäàíèå ÌÈÄ ÐÔ ñ êðûøè îòåëÿ The Ritz Carlton Moscow. Âàëåðèé Øàðèôóëèí/ÒÀÑÑ

Japanski diplomati proglasili protest, Japanci su putovali u Rusiju na novinarsku vizu, Japanci su otišli ​​kući, izvestili su iz ruskog Ministarstva spoljnih poslova.

Zgrada Ministarstva spoljnih poslova Ruske Federacije
© Valeri Sharifulin / TASS

MOSKVA, 27. januara. / TASS /. Japanski diplomati su protestovali zbog  japanskog državljanina, koji je pritvoren u decembru dok je pokušavao da nabavi materijale o ruskom vojnom potencijalu. Ovo je u ponedeljak izvestio TASS u ruskom ministarstvu spoljnih poslova.

„Japanske diplomate akreditovane u Rusiji podnete su na protest zbog neprihvatljivosti tih akcija. Ruskom ministarstvu spoljnih poslova upućen je savetnik izaslanika japanske ambasade u Moskvi, kome je uručena protestna nota u vezi sa nezakonitim radnjama japanskog državljana“, saopštila je diplomatska služba.

Ministarstvo spoljnih poslova Ruske Federacije obavestilo je da su ruskog službenika za sprovođenje zakona u Vladivostoku 25. decembra 2019. godine uhapsili japanskog državljanina dok su pokušavali da prikupe tajne materijale o ruskom vojnom potencijalu na Dalekom istoku.

„Ruska strana najavila je pritvorenom crvenokosenom državljaninu Japana službeno upozorenje o neprihvatljivosti radnji koje stvaraju uslove za izvršenje krivičnog dela iz člana 276. Krivičnog zakona Ruske Federacije. Obezbeđeno mu je 72 sata da napusti teritoriju Ruske Federacije“, primetilo je diplomatsko odeljenje.

„Sledećeg dana, Japanci, koji se nalaze u Rusiji sa novinarskom vizom, otputovali su u svoju domovinu“, dodalo je Ministarstvo spoljnih poslova.

izvor:TASS

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*