У Новом Саду јавна расправа о НАЦРТУ ЗАКОНА О КУЛТУРНОМ НАСЛЕЂУ и НАЦРТУ ЗАКОНА О ДЕЛАТНОСТИ ЗАШТИТЕ НЕПОКРЕТНИХ КУЛТУРНИХ ДОБАРА

ILUSTRACIJA

У Новом Саду јавна расправа о НАЦРТУ ЗАКОНА О КУЛТУРНОМ НАСЛЕЂУ и НАЦРТУ ЗАКОНА О ДЕЛАТНОСТИ ЗАШТИТЕ НЕПОКРЕТНИХ КУЛТУРНИХ ДОБАРА

Јавна расправа у форми округлог стола, о НАЦРТУ ЗАКОНА О КУЛТУРНОМ НАСЛЕЂУ и НАЦРТУ ЗАКОНА О ДЕЛАТНОСТИ ЗАШТИТЕ НЕПОКРЕТНИХ КУЛТУРНИХ ДОБАРА одржаће се у Новом Саду 18. децембра 2019. године, у 12 часова у Скупштини Града Новог Сада, Жарка Зрењанина 2.

ILUSTRACIJA

 

У име Министарства културе и информисања јавној расправи у Новом Саду присуствоваће

– Данијела Ванушић, помоћница министра за културно наслеђе,

– Милан Јакшић, председник Радне групе за израду Нацрта закона о културном наслеђу,

– Љиљана Берић, члан Радне групе,

– Татјана Бојић Јурић, члан Радне групе (из Министарства културе и информисања),

– Предраг Благојевић, секретар Радне групе (из Министарства културе и информисања).

 

Радна група за израду Нацрта закона о културном наслеђу и Нацрта закона о делатности заштите културних добара, образована решењем Министарства културе и информисања, израдила је претходно наведени Нацрт закона.

Јавна расправа о Нацрту закона о културном наслеђу и Нацрту закона о делатности заштите културних добара спроводи се у периоду од 9. децембра 2019. године до 9. јануара 2020. године, а по окончању јавне расправе, Министарство културе и информисања ће анализирати све примедбе, предлоге и сугестије учесника у јавној расправи и на основу тога сачиниће извештај о спроведеној јавној расправи о нацртима закона и објавиће га на својој интернет страници и порталу е- управе.

 

Сви заинтересовани своје примедбе, предлоге и сугестије могу доставити на утврђеним обрасцима за коментаре (које можете преузети на сајту) на e-mail: zakonnasledje@kultura.gov.rs  или поштом Министарству културе и информисања, 11000 Београд, улица Влајковићева број 3.

 

Министарство културе и информисања позива стручну јавност и све заинтересоване да се укључе у јавну расправу и својим конструктивним предлозима допринесу оптималним законским решењима у једној од кључних области друштва.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*