U SUBOTICI POČELA DOSTAVA PAKETA PENZIONERIMA SA NAJNIŽIM PRIMANJIMA

Paketi pomoći penzionerima

– Svakodnevno, 24 časa vodimo brigu o životima i zdravlju svih svojih sugrađana, a danas krećemo sa pripremom blizu deset hiljada paketa  namenjenih penzionerima sa najnižim primanjima, na teritoriji Grada Subotice, najavio je Gradonačelnik Grada Subotice Bogdan Laban, koji ujedno i komandanduje Gradskim štabom za vanredne situacije. Paketi  sadrže osnovne životne namirnice i oni će, počev od sutra, biti deljeni preko volontera grada Subotice  penzionerima  po Mesnim zajednicama, na njihove kućne adrese. Kako ističe Laban, podela paketa socijalno ugroženom stanovništvu i korisnicima Narodne kuhinje funkcioniše dobro, baš kao i podela zaštitne opreme.

Paketi pomoći penzionerima

– Ono što mogu da istaknem je da smo se dobro organizovali, svi kontakt centri funkcionišu bez problema, kako  kontakt centar formiran u okviru Gradske uprave za pomoć u dostavi najstarijim sugrađanima, tako i kontakt centri koji su formirani po zdravstvenim ustanovama, ali i oni nastali na bazi dogovora sa lekarima iz privatne prakse – ističe Laban, i dodaje da su na taj načun građani pokriveni informacijama i po pitanju svog zdravstvenog stanja, ali i po pitanju pomoći u dostavi onoga što im je najpotrebnije u uslovima zabrane kretanja.

Ustanove socijalne zaštite, privatne gerontološke centre i Udruženja građana u oblasti socijalne zaštite  Grad je snabdeo zaštitnim maskama i sredstvima za dezinfekciju,  uporedo radeći na svakodnevnoj i  pojačanoj dezinfekciji javnih površina, posebno onih najfrekventnijih i onih u okolini zdravstvenih ustanova u ustanova u kojima borave stari.

– Na usluzi smo građanima danonoćno i pokušavamo na najbolji način da pomognemo svima. Pomoć stiže na kućne adrese, pa apelujem na sve sugrađane na neophodnost da  se svi ponašamo prema preporukama koje su nam date i imamo što manje socijalnih kontakata ukoliko želimo da ovu bitku što pre dobijemo- istakao je gradonačelnik Subotice.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*