Uhapšen zbog ubistva kik-boksera pre 23 godine

Predrag Miketić osumnjičen je da je 1997. ubio Vladana Cvetkovića, reprezentativca Jugoslavije

Predrag Miketić (42) koga Srbija traži zbog ubistva počinjenog 1997. godine u Beogradu uhapšen je u Baru, saopšteno je iz Uprave policije Crne Gore. Zbog sumnje da je počinio ubistvo pre 23 godine, za njim je raspisana međunarodna Interpolova poternica još 2004. godine, radi prisustva u krivičnom postupku koji se protiv njega vodi pred nadležnim organima Srbije.

Sudija Višeg suda u Podgorici Miketiću je odredio ekstradicioni pritvor. Predrag Miketić i Goran Pavlović osumnjičeni su da su 3. novembra 1997. godine ispred službenog ulaza u stadion FK Crvena zvezda, u Ulici Ljutice Bogdana u Beogradu ubili Vladana Cvetkovića (1977), kik-boksera i reprezentativca Jugoslavije.

Nakon ubistva Cvetkovića uhapšen je Goran Pavlović iz beogradskog naselja Mirijevo, a policija je tada tragala za devetnaestogodišnjim mladićem sa Voždovca – Goranom Miketićem. Prema tadašnjim napisima medija, na 20-godišnjeg Cvetkovića, juniorskog reprezentativca u kik-boksu ispaljeno je šest metaka.

Policija je ustanovila da su na žrtvu pucale dve osobe iz pištolja različitog kalibra. Veštaci sudske medicine su utvrdili da je Cvetković zadobio pet prostrelnih rana u grudi i trbuh i da se jedan metak zadržao u telu. Prema tadašnjim nezvaničnim saznanjima beogradskih medija, Cvetković je, pored bavljenja sportom, radio i na obezbeđenju popularnih prestoničkih diskoteka.

Svedok obračuna u iskazu policiji rekao je da je video trojicu mladića kako se raspravljaju ispred ulaza u stadion FK Crvena zvezda, a zatim je jedan od njih izvadio pištolj i počeo da preti.

Svedok je čuo i da je neko tada rekao „ne maši pištoljem”, nakon čega je usledila pucnjava. Kik-bokser je pao na beton obliven krvlju, a dvojica napadača su utrčala u „ladu” svetle boje i pobegla u pravcu Autokomande.

 

IZVOR:POLITIKA

 

FOTO:ZIKS.gov.me

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*