„Pink Panteri“ koji su odneli plen vredan nekoliko miliona; Skoro svi „naši“

EPA-EFE Sascha Steinbach

Podgorica — Švajcarska policija uhapsila pripadnike „Pink Pantera“- dvojicu državljana Crne Gore, dvojicu državljana Nemačke i po jednu osobu iz BiH i Severne Makedonije.

EPA-EFE Sascha Steinbach

Oni su osumnjičeni da su učestvovali u pljački zlatare od nekoliko miliona franaka, piše podgorički Dan, pozivajući se na pisanje švajcarskih medija.

Pozivajući se na izvore iz istrage, mediji u Švajcarskoj navode da se počinioci dovode u vezu sa ozloglašenom kriminalnom grupom „Pink Panter“.

Oni se sumnjiče da su učestvovali u razbojništvu u zlatari „Gubelin“ u Lucernu.

Švajcarske vlasti nisu obelodanile identitet osumnjičenih, samo su saopštili da su starosti od 19 do 53 godine i da je među njima i jedna žena.

Pljačka se dogodila 26. oktobra, oko 8.15 ujutru, prenosi CDM.

Dvojica naoružanih maskiranih razbojnika upala su u zlataru. Preteći pištoljem radnicima, porazbijali su ormariće u kojima su stajali najvredniji nakit i ručni satovi, nakon čega su otuđili i svu gotovinu iz kase.

Celokupan plen koji je razbojnička grupa odnela iz zlatare u Lucernu procijenjen je na nekoliko miliona franaka. Osim dvojice muškaraca koji su ušli i zlataru, u razbojništvu su učestvovale još četiri osobe.

Neki od njih bili su zaduženi za čuvanje straže, a neki za prevoz nakon pljačke i skladištenje plena, a pojedini su bili logistika i nisu bili na mestu događaja.

IZVOR:B92

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*