Beogradski vrtići dobijaju „panik tastere“

Foto: Pixabay

U beogradskim vrtićima počelo je montiranje video-nadzora i alarma kako bi bezbednost mališana, zaposlenih i imovine bila na višem nivou.

 

Foto: Pixabay

 

Sekretarijat za obrazovanje i dečiju zaštitu, za ove namene, izdvojiće oko 300 miliona dinara.
Kako je sekretar za obrazovanje i dečiju zaštitu Slavko Gak najavio u „Novostima“ početkom godine, u okviru ovog projekta svi vrtići će dobiti „panik tastere“ za pozivanje policije i hitnih službi.
Prema njegovim rečima, bezbednost dece u beogradskim vrtićima je prioritet, kao i zaštita imovine predškolskih ustanova koja je, naročito noću i vikendima, često na meti vandala. On ističe da će bolji sistem zaštite rešiti ovaj problem, od koga je do sada zaštita bila samo osiguranje.
Na meti lopova najčešće je tehnička oprema – kompjuteri, štampači, laptopovi, televizori.
Samo ove godine u Beogradu je obijeno desetak vrtića i svaki put je na meti tehnička oprema u našim objektima„, kaže Gak za „Novosti“. „Primeri obijanja vrtića, uništavanja imovine, i krađa, pokazuju neophodnost uvođenja veće zaštite imovine, što će doneti alarmni sistemi koji će uskoro biti uvedeni u sve objekte predškolskih ustanova. U veću bezbednost vrtića, Sekretarijat će uložiti više od 300 miliona dinara. Oprema se već montira, a kada svi vrtići budu dobili video-nadzor i alarme, nadam se da ćemo stati na put ovakvim slučajevima„, naglašava Gak.
Gak ističe da će povećanje bezbednosti u vrtićima, dati više sigurnosti roditeljima, ali će i olakšati posao zaposlenima u obdaništima koji rade jedan od najodgovornijih poslova u gradu. Štetu nastalu obijanjem i krađom opreme u vrtićima, pokriva osiguranje, pošto su svi građevinski objekti i oprema Centra dečjih letovališta i oporavilišta, predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola, osigurani. Ove godine je za te namene izdvojeno 13,3 miliona dinara.
IZVOR:021.RS

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*