Unapređenje usluga socijalne zaštite u Mionici

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Republike Srbije Darija Kisić Tepavčević razgovarala je danas u Mionici sa predsednikom opštine Bobanom Jankovićem i direktorom Centra za socijalni rad za Ljig, Lajkovac i Mionicu Draganom Radovanovićem o unapređenju usluga socijalne zaštite.

Kisić Tepavčević je ukazala na važnost ovog sastanka, imajući u vidu da  predstavnici lokalnih samouprava imaju najbolju sliku o tome šta je građanima najpotrebnije, a naročito najugroženijim kategorijama.

Ona je istakla da je jedan od prioriteta Vlade Srbije i Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja socijalna zaštita i socijalna sigurnost građana.

Prema njenim rečima, Ministarstvo je na ime namenskih transfera za razvoj usluga socijalne zaštite za opštinu Mionica u ovoj godini izdvojilo više od 1,4 miliona dinara, namenjenih najugroženijim građanima i onima kojima je pomoć najpotrebnija.

Ministarka je ukazala na to da je na području ove opštine od 2017. godine razvijena usluga pomoć u kući, dodavši da se ona zbog velikog interesovanja svake godine obnavljala i da u ovom momentu ima 38 korisnika.

Kisić Tepavčević, koja je i članica Kriznog štaba za suzbijanje COVID- 19, posetila je i vakcinalni punkt u Domu zdravlja Mionica, gde je sa vršiocem dužnosti direktora Aleksandrom Mišićem razgovarala o sprovođenju procesa vakcinacije u toj opštini.

Ona je rekla da se vakcinacija u toj opštini odvija nesmetanim tokom, pri čemu je svaki četvrti punoletni građanin Mionice dobio makar jednu dozu vakcine, a svaki peti je kompletno vakcinisan.

Ministarka je ocenila da taj obuhvat treba da bude veći zbog čega je uputila apel svim građanima te opštine ali i čitave zemlje koji se do sada nisu vakcinisali, da to učine.

 

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*