Usvojen budžet grada Subotice za 2020. godinu

Na 26. sednici Skupštine grada Subotice, održanoj danas u Velikoj većnici Gradske kuće, usvojen je, većinom glasova (42 glasa za i šest protiv) budžet za 2020. godinu koji u ukupnom obimu iznosi nešto više od 8,3 milijarde dinara, od kojih je skoro 30 odsto namenjeno investicijama.

Gradonačelnik Subotice Bogdan Laban izjavio je, tim povodom, da je budžet pažljivo pripreman i planiran na realnim osnovama, da ima razvojnu komponentu i da je čak 28 odsto sredstava predviđeno za investicije, prvenstveno za već započete projekte kao što su rekonstrukcija, adaptacija i dogradnja  zgrade Narodnog pozorišta, izgradnja spa centra sa akva parkom na Paliću i rekonstrukcija Zelene fontane, kao i investicije za koje su već pripremljeni projekti, poput uređenja fasada.

– Naš plan je da do kraja 2020. godine ceo centar grada bude uređen, da imamo jedno lepo lice Subotice, na čelu sa pozorištem u kome krajem godine očekujemo prve predstave. Spremamo i druge projekte. Ono što građane najviše interesuje jeste adaptacija i rekonstrukcija Opšte bolnice, investicija vredna oko 40 miliona evra koja je obezbeđena od strane Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima i sredinom sledeće godine očekujemo da počnu radovi. Projektno-tehnička dokumentacija za Gradski stadion je završena i na proleće bi trebalo da i tamo počnu radovi, a to je takođe velika investicija od 20 miliona evra. Pored svega ovoga, tu su i sredstva koja ne prolaze kroz gradski budžet, kao što je 600 miliona dinara namenjenih Domu ’Kolevka’, 800 miliona za Gerontološki centar… Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima će nastaviti ulaganja u obnovu škola i vrtića – naglasio je gradonačelnik Laban.

Na 26. sednici Skupštine grada ukupno je usvojeno 40 tačaka dnevnog reda. Pored Odluke o budžetu grada Subotice za 2020. godinu, odbornici su doneli i odluke o  rebalansu budžeta za 2019. godinu, Planu detaljne regulacije za igradnju vetroelekratane i boravišnoj taksi, kao i o izmenama poslovanja nekoliko javnih i javno komunalnih preduzeća.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*