Vanredno stanje u Sjenici: Službe ne mogu da očiste sneg

Foto: N1

Štab za vandredne situacije Sjenice doneo odluku da se na teritoriji ove opštine, zbog nemogućnosti javnog preduzeća da servisira zimsko održavanje puteva, proglasi vandredna situacija. Kako objašnjavaju iz ove lokalne samouprave, to je bio način da se građanima Sjenice omogući da redovno funkcionišu, idu u školu, na posao, kod doktora…

„To je urađeno zbog nemogućnosti javnog preduzeća za uređivanje gradskog građevinskog zemljišta, kao upravljača servisiranja zimskog održavanja puteva, a sve zbog blokade u kojoj se nalazi. Ta blokada nie mala, iznosi 120 miliona dinara. Njihova mehanizacia je vrlo skromna pa smo ovih godina angažovali privatnike za održavanje puteva. Zbog blokade, ove zime privatnici neće da učestvuju, jer ne mogu da dođu do novca. Mi smo taj javni interes, održavanje prohodnim putne pravce, uzeli kroz vandredne situacije i trošak prebacili na budžet kako bi smo bili u stanju da izvršiocima platimo usluge. To je javni interes jer moramo omogućiti svim našim građanima odlazak u školu, na rad, kod doktora i slično“, rekao je za Nova.rs predsednik opštine Sjenica Munib Mujagić.

Mujagić navodi da održavanje puteva svakako jeste trošak budžeta koji u ovom trenutku nije u stanju da pokrije i blokadu i troškove održavanja. Vandredna situacija je pružila mogućnost uključivanja svih drugih kapaciteta koje do sada nije bilo moguće platiti, zbog blokade.

Područje opštine Sjenica a pre svega Pešterska visoravan, jedan je od najkritičnijih delova Srbije kada je u pitanju borba sa snežnim padavinama i počišćavanjem putnih pravaca.

Tako je bilo i tokom protekle noći, kada su se putari, uz pomoć vatrogasaca i policije borili sa snegom kako bi evakuisali putnike iz zavejanih vozila. Svi putevi u Sjenici danas su prohodni, što je za naš portal i potvrdio predsednik opštine Munib Mujagić

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*