Venecija: Muzeji otvaraju vrata posle godinu dana

VENECIJA –

Nakon više od godinu dana zaključanih vrata, muzeji i galerije u Veneciji otvaraju vrata posetiocima.

Agencija Ansa javlja da čuvena galerija „Pegi Gugenhajm“, danas prima prve posetioce koji su rezervisali karte unapred. Postavljena je izložba u čast 1.600 godina postojanja grada na vodi.

venecija

Pexels

Za danas je predviđeno i otvaranje Duždeve palate i Muzeja Kavur, a i umetnička galerija Akademije danas će, nakon jednogodišnje pauze, primiti prve posetioce.

„Veoma je važno da nakon što smo predugo ostali zatvoreni i bez posetilaca postepeno otvaramo muzeje i galerije. To je znak nade. Svi smo umorni i obeshrabreni, i dobro je da otvorimo za publiku kulturne ustanove jer su deo našega identiteta i svakdnevnog života”, rekla je za agenciju direktor umetničke galerije “Pegi Gugenhajm”, Karol Vail.

Sve strukture koje se otvaraju primiće posetioce uz strogo poštovanje anti-kovid mera unapred obezbeđena rezervacija, obavezno nošenje zaštitnih maski, ograničen broj posetilaca raspoređenih u smene i poštovanje fizičkog razmaka među osobama.

Za posetioce iz drugih delova Italije, pre prelaska regionalnih granica ili putovanja vozom, obavezno je imati negativan test na kovid19.

 

 

IZVOR:RTV

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*