VIDEO: Novi protest protiv Netanjahua, na rezidenciji poruka „Dosta nam te je“

Hiljade Izraelaca okupile su se ispred rezidencije premijera Izraela u Jerusalimu u vreme rekordnog porasta broja zaraženih korona virusom, pozivajući Benjamina Netanjahua da podnese ostavku jer mu se sudi za korupciju.

VIDEO: Novi protest protiv Netanjahua, na rezidenciji poruka

Foto: Arijel Šalt/AP
Demonstranti su nosili transparente na kojima je pisalo „Revolucija“ i „Građani pišu ustav“ dok su išli prema rezidenciji. Na zgradu je projektovan znak s porukom „Dosta nam je tebe“.
Greške vlade u odgovoru na krizu nastalu zbog pandemije, posle relativnog uspeha u početku, podstakle su demonstracije koje traju čitavog leta, a održavaju se svake subote.
Broj preminulih od kovida-19 premašio je 1.000 i izraelski lideri sada razmatraju da li da uvedu nove mere izolacije kako bi zaustavili brz dnevni porast broja zaraženih. U Izraelu ima trenutno 26.000 obolelih.
Policija se sukobila sa demonstrantima nekoliko puta i upotrebila vodene topove da ih rastera sa glavnih ulica i trgova iako su u poslednjim nedeljama okupljanja bila mirnija ali veća.
Netanjahuova dostignuća u spoljnoj politici nisu uticala na njegov položaj kod kuće.
On je najavio da će ostati na funkciji iako je optužen za mito, prevaru i zloupotrebu poverenja u tri slučaja. Porekao je sve optužbe označivši ih „lovom na veštice“ koji vode pravosuđe, policija i mediji.
Autor: Beta

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*