Više od 100 čitalaca Danasa u humanom gestu

Foto: B: C.

U kafiću „Zvuci srca“, u Čuburskoj 12 u Beogradu, na poziv lista Danas na druženje sa članovima Kluba čitalaca u petak posle podne okupilo se više od 100 ljudi.

Foto: B: C.

„Zvuci srca“ jedinstven je kafić jer u njemu rade osobe sa intelektualnim poteškoćama, a uz piće tu ne dobijate fiskalni račun već u crvenu kutiju na stolu ubacite donaciju, koliko želite i možete.

„Još jedna kafa, dve limunade… Ima li još stolica?“, čuli su se zaposleni kafića u žurbi da što pre pripreme pića za prisutne.

Ubrzo nakon što se mali lokal na Vračaru ispunio gostima krenuli su i dobro poznati zvuci pesama „Dotakao sam dno života“, „Đurđevdan“, „Neko te ima noćas“, „Prsten i zlatni lanac“… a naše druženje poprimilo je kafansku atmosferu.

Za to je zaslužan bend „Zvuci srca“ čije su članove naši čitaoci mogli da slušaju i na ovogodišnjem Media marketu.

Jedan od njih Ilija Cvetković imao je i poruku za sve okupljene: „Ne treba ti uvo ljubav igru čuje, ne treba glava mnogo pamet truje al’ ti treba čulo, ono čulo šesto, da nanjuši zgodu, osobu i mesto. Ne treba ti ime i da budeš neko, niko nije ljubav titulama stekao“ što je pokrenulo glasan aplauz okupljenih.

Kristina Živković, iz humanitarne organizacije „Dečije srce“ koja je zaslužna što ovaj kafić i postoji, istakla je za Danas da ovakva okupljanja i koncerti jako znače čitavoj zajednici.

– Kroz muziku i druženje prevazilazimo postojeće predrasude i na primeru našeg kafića pokazujemo da je svet mesto za sve nas, iste i različite, jednake i nejednake, rekla je ona.

IZVOR:DANAS

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*