Uhapšen čelnik firme „Nini MD“ zbog sumnje na korupciju

Ilustracija Foto: Pixabay/ 3839153

Zbog sumnje na korupciju danas je uhapšen Z.S, odgovorno lice privrednog društva „Nini MD“, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih pčoslova Strbije (MUP).

Ilustracija Foto: Pixabay/ 3839153

U saopštenju MUP-a navodi se da je Z.S. uhapšen zbog sumnje da je izvršio krivična dela zloupotreba položaja odgovornog lica i neuplaćivanje poreza po odbitku.

Prema navodima u saopštenju, sumnja se da je Z. S. prodao opremu preduzeća koje je u stečaju bez prethodne saglasnosti stečajnog upravnika, čime je ovom preduzeću naneo štetu od 12.200.760 dinara.

Sumnja se, takođe, da je on, na osnovu ugovora o asignaciji „sa jednim privrednim društvom“, isplatio neto zarade radnicima, ali nije uplatio doprinose iz obaveznog socijalnog i zdravstvenog osiguranja, čime je oštetio budžet Republike Srbije za iznos od 8.830.556 dinara.

Osumnjičenog Z.S. uhapsili su pripadnici Odeljenja za borbu protiv koruocije pri MUP-u Srbije, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, Bezbednosno- informativnom agencijom (BIA) I Poreskom policijom u Niđu.

Određeno mu je zadržavanje do 48 sati.

IZVOR:DANAS

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*